Mala Poljakinja prevezena u domovinu na lijecenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mala Poljakinja koja je prije 10 dana doživjela teške toplinske ozljede nakon što su je roditelji zaboravili u na suncu usijanom automobilu u utorak je prevezena u Poljsku. Djevojcica koja je boravila na Odjelu intenzivne njege iz rijecke Klinike za pedijatriju krenula je u pratnji poljskog saniteta prema Poljskoj gdje ce biti podvrgnuta daljnjem lijecenju.

Djevojcica je u Poljsku prevezena posebnim zrakoplovom s Krka, a njezini roditelji cijom nepažnjom je šestogodišnjakinja završila u teškom stanju i danas su izbjegavali novinare.

Kako doznajemo od predstojnika Klinike za pedijatriju prof. dr. Igora Prpica, stanje teško ozlijedene djevojcice kojoj je najviše stradao mozak je nepromijenjeno i bez bitnijih pomaka na bolje.

- Nažalost, nismo zamijetili nikakve vece promjene. Djevojcica je hemodinamski stabilna i pri svijesti, ali ne percipira okolinu. Tek kratkotrajno može pratiti pogledom, kazao je Prpic.

Podsjecamo, prema predvidanjima lijecnika, težak toplinski udar koji je doživjela oštetio je djevojcicin mali mozak zbog cega ce ponajprije imati poteškoca s motorikom i biti ovisna o tudoj pomoci. Iako su joj prilikom hospitalizacije bile ugrožene životne funkcije, rijecki lijecnici uspješno su stabilizirali njezino stanje i djevojcica više nije životno ugrožena.

Njezino daljnje lijecenje ovisit ce o poljskim lijecnicima, a ovaj nesretan slucaj koji nažalost ni u Hrvatskoj nije usamljen primjer nemara roditelja, još je jedno upozorenje svima koji ce se ovog ljeta s djecom uputiti na putovanje.


Podijeli: Facebook Twiter