Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je rijec o održavanju cistoce u javnim zahodima, a medu njima je i odredba prema kojoj nadzornici u njima ne smiju "zateci" više od dvije muhe.

Povjerenstvo gradske uprave Pekinga je postavilo i standarde koji se odnose na kante za smece, ali i za mirise, odnosno smrad u toaletima. Nije poznato hoce li osobe koje održavaju cistocu zahoda biti kažnjene ukoliko ne ispune zadane standarde te ako hoce, na koji nacin kazna biti ostvarena, prenosi BBC.

Nova pravila takoder se odnose na obuku spremaca ili spremacica te na pravilno korištenje pomagala i sredstava za cišcenje. U skladu s odredbama, u toaletu se, u trenutku kada se pojavi interna kontrola ne smiju zateci više od dvije muhe, kao ni više od dva odbacena predmeta u košu za smece.

Povjerenstvo gradske uprave objasnilo je da je odredbe donijelo zbog svijesti o povecanju razine higijene u javnim zahodima koji se nalaze u parkovima, u turistickim dijelovima grada, u podzemnim željeznicama, na željeznickim postajama, u bolnicama i u trgovackim centrima. Vecina javnih toaleta morat ce biti prilagodena starijim osobama i invalidima. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter