Maksim Mrvica u idilicnom ambijentu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert vrsnog pijanista Maksima Mrvice održan u utorak u sklopu njegove hrvatske turneje u idilicnom i romanticnom ambijentu u lucici podno dvorca Hütterrott na otoku Sveti Andrija, poznatijem kao Crveni otok, bio je poslastica za ljubitelje ozbiljne klasicne glazbe, kao i crossovera koji privlace i preko 300 tisuca ljudi na koncertima diljem svijeta ovog osebujnog umjetnika.

Rovinjski nastup u kojem je Mrvica gostovao prvi put sastojao se od dva dijela - izvedbi klasicnog repertoara gdje je Mrvica pocastio publiku klasicnim kompozicijama, a potom su, nakon krace stanke, uslijedili poznati crossoveri.



Klavir i njegov umjetnik nalazili su se na zasebnoj pozornici na moru, što je koncertu dalo posebno romanticno ozracje, a odlicno ozvucenje i rasvjeta takoder se moraju izdvojiti.

U kratkom razgovoru s ovim glazbenikom koji zraci njemu svojstvenom karizmom, ali i skromnošcu bez obzira na pomalo ekstravagantan izgled, saznajemo da je i on bio zadovoljan atmosferom te da je publika takoder, prema njegovom sudu, bila zadovoljna.


Podijeli: Facebook Twiter