Maknite nam barikade!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naplata parkiranja u Ulici brace Ilic u Fažani izazvala je pobunu dijela tamošnjih žitelja. Obitelji, koje se bave iznajmljivanjem apartmana i ciji su podaci poznati redakciji, žalile su se nekoliko puta Opcini, komunalnom poduzecu Komunalac, pa i našoj redakciji, da su ispred njihovih kuca, na podrucju iznad plaže, gdje se ove godine prvi put naplacuje parkiranje, postavljene "barikade" koje ih ometaju u privatnosti i stvaraju dojam kod turista koji traže smještaj da se dalje tom ulicom ne može prometovati.

Žale se i što je to mobilno naplatno mjesto, sastavljeno od plasticnih elemenata - stola i suncobrana, gdje jedna osoba naplacuje karte, prije nekoliko dana postavljeno tristotinjak metara dalje na ulici, ali da je potom pomaknuto ispred njihove kuce. Smatraju da je to ucinjeno jer se pogodovalo vlasnicima kuca i apartmana u tom dijelu naselja ciji turisti sad više nece morati placati parkiranje, a njihovi hoce.

Direktorica Komunalca Tamara Puja potvrdila je da su se mještani tog dijela Fažane žalili Opcini i komunalnom poduzecu. Priznaje da to nije najbolji nacin da se naplati parkiranje i kaže da ce vec pocetkom iduceg tjedna u dogovoru s nacelnicom Adom Damjanac razmotriti druge mogucnosti. Medutim granica naplate parkiranja nece se mijenjati. Ne smatra da je time itko diskriminiran jer su svi mještani oslobodeni placanja.

"Plasticni elementi nisu maknuti zbog žalbi vlasnika apartmana i kuca u tom dijelu ulice, nego zato što nam prometna policija nije dala dozvolu da ih postavimo na toj lokaciji zbog sigurnosti prometa. Nikad nitko nije u potpunosti zadovoljan pojedinim odlukama ili rješenjima i uvijek ce se netko osjecati zakinutim", rekla je Puja.

Ovo ce se parkiralište naplacivati svakodnevno tijekom srpnja i kolovoza od 6 do 22 sata. Cijena jednog sata za automobile košta cetiri kune, cjelodnevni parking 10, a za autobuse i kampere 100 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter