Makneš jednog, priveže se drugi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnik dviju brodica koje su bile privezane gotovo godinu dana na operativnom dijelu obale namijenjenom iskljucivo iskrcaju ribe u luci Krnica, Tulio Škabic, uklonio ih je prekjucer nakon što mu je Lucka uprava dala ultimatum da u roku od sedam dana to ucini. No, mjesto nije dugo ostalo "neiskorišteno".

Naime, jucer smo na operativnom dijelu zatekli brodicu ribara Dinka Zenzerovica kojeg su, pak, ostali ribari istog dana prijavili pulskoj Luckoj upravi.

- Poslat cemo dopis Zenzerovicu s naputkom da makne brod. On, inace, ima vez uz obalu za jedan brod i sidrište za dva plovila. Ako ne makne brod, naplatit cemo mu komercijalnu cijenu veza. Vlasnik, pak, koji je prekjucer uklonio brodove premjestio ih je na svoj vez za koji ima ugovor, kaže Zoran Peruško, glasnogovornik pulske Lucke uprave.

Cijela prica sada vec postaje komicna jer ispada da uklanjanje dvaju brodova nije polucilo neki rezultat s obzirom na to da se na njegovo mjesto odmah "uparkirao" drugi ribar. Medutim, Zenzerovic ima objašnjenje.



- Bio sam dugo na moru i potom sam morao hitno u Pulu, ostavio sam tu brod, ali maknut cu ga do sutra (cetvrtak, op.a.), kaže on.

No, uz to dodaje da nema gdje staviti brod jer je svoj vez prepustio Tuliju Škabicu koji ga, kaže Zenzerovic, inace nema. Ta nas izjava opet vraca glasnogovorniku Lucke uprave koji nam iznova tvrdi ono što je rekao u vec dva navrata: Škabic ima vez koji placa. Ali je, unatoc tome, dva broda vezao na operativnoj obali.


Podijeli: Facebook Twiter