Makina: Vatrom po drvenoj podlozi

Xavier Gonzalez D'Egara izlaže u galeriji Makina
Xavier Gonzalez D'Egara izlaže u galeriji Makina

Španjolski umjetnik Xavier Gonzalez D'Egara predstavio se samostalnom izložbom slika realiziranom u vrlo zanimljivoj tehnici – vatrom po drvu – u pulskoj galeriji Makina, gdje će pulska publika moći razgledati njegove radove sve do 18. srpnja.

U razgovoru s umjetnikom saznajemo da je prvi put u Puli i da je odlučio da ovdje predstavi svoje radove nakon razgovora s umjetnikom Nickom Wallom te da namjerava neko vrijeme provesti u Puli.

- Nomad sam, lutam po svijetu, nemam sada neko fiksno prebivalište, volim putovati, upoznavati ljude, kulture, civilizacije, a smatram da će Pula biti idealno mjesto za moje stvaralaštvo. Kako vidim, u ljetnim mjesecima ovdje je vreva, mnoštvo događanja, a po zimi ću imati dovoljno mira da se posvetim slikarstvu i da me ništa ne dekoncentrira. Za sada plan je takav, kazao je ovaj simpatični umjetnik prije samoga otvorenja izložbe.

Hassan Abdelghani, otvarajući izložbu kazao je da, premda se u Makini većinom organiziraju izložbe fotografija, ne nedostaju niti one slikarske, jer su otvoreni prema svima umjetnicima i umjetnosti, budući da u umjetnosti ne postoje granice niti ograničavanja.

Abdelghani je također naglasio da je riječ o vrlo zanimljivim radovima, o nečem posve novom i originalnom, jer tehnika vatra po drvenoj podlozi nije baš svakodnevna.

Xavier Gonzalez D'Egara je samouki umjetnik mlađe generacije, koji izlaže već desetak godina i koji je svoju prvu izložbu imao u rodnoj Barceloni. Izlagao je i diljem svjetskih metropola.

- Iznimno sam zadovoljan pulskom izložbom, ova galerija ima predivan izložbeni prostor i tu su svi tako srdačni. Raznim se jezicima sporazumijevam s ljudima, kazao je ovaj španjolski slikar. (V. BEGIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter