Makedonski izbornik: U Skoplju vas čeka pakao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri dana prije početka utakmice Makedonija - Hrvatska, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine, atmosfera u Skoplju sve je užarenija.

Ulaznica više nema, stadion Philip II. je rasprodan i Vatrene će dočekati 33.500 gledatelja. Maksimalno motivirani su i u redovima makedonske vrste.

- Ne prijetim, ali Hrvate čeka pakao. Za mene je važno iskoristiti pozitivnu atmosferu i uvjeren sam da će naša publika biti 12. igrač, poručio je makedonski izbornik Čedomir Janevski. "Prve dvije utakmice u skupini (Hrvatska, Škotska) pokazale su nam put, ali sada igramo kod kuće. Treba pripremiti igrače na pritisak koji ih očekuje. No, podrška s tribina mogla bi biti presudna", veli on.

Bivši igrač Vardara, Club Bruggea, Charleroija i Lokerena makedonsku reprezentaciju je preuzeo u kolovozu i ogled protiv Hrvatske u Zagrebu bio je njegov debi na makedonskoj klupi. Vatreni su slavili 1:0 golom Nikice Jelavića. Makedonci su potom gostovali u Glasgowu odigravši 1:1 protiv Škotske.

"U Zagrebu smo nesretno izgubili, ali nema smisla plakati. Zaslužili smo bod, imali smo priliku. Nije nam dosuđen jedanaesterac, a Hrvatska je osim gola imala još samo jednu priliku", kaže Janevski.

Smatra da se situacija u odnosu na zagrebački ogled promijenila. "Hrvatska će sada biti opreznija, igrat će s više poštovanja. Predobro se poznajemo da bi netko mogao taktički iznenaditi", dodao je.

- Hrvatski igrači su u boljoj formi nego prije mjesec dana, no i mi igramo bolje. Moramo biti mudri i igrati kolektivno. Volio bi ponoviti igru iz Zagreba, ali sada i osvojiti bodove. Za tako nešto morat ćemo biti strpljivi i koristiti prilike, rekao je makedonski veznjak Nikola Gligorov.

Utakmica između Makedonije i Hrvatske bit će u petak s početkom u 20.30 sati, a četiri dana kasnije u Skoplju gostuje Srbija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter