Makedonska večer u Tinjanu

Glazbena razglednica Makedonije (D. ŠIŠOVIĆ)
Glazbena razglednica Makedonije (D. ŠIŠOVIĆ)

Nastavljajući višegodišnju suradnju, minule su subote u konobi Na kapeli u Tinjanu zajednički koncert održali ovdašnje Folklorno društvo Kumpanija kosirići te plesači, pjevači, svirači i pjesnici iz Makedonskog kulturnog društva Sv. Kiril i Metodij iz Pule, uz još nekoliko gostiju.

Ovaj je program, uz prilog produbljenju suradnje Tinjanaca s Makedoncima i iz Istre i iz Makedonije, jer Općina Tinjan je odnedavno zbratimljena s makedonskom Općinom Kruševo, ujedno i doprinos obilježavanju Dana Koče Racina u Istri, manifestacije koja se tradicionalno održava svake godine u prosincu.

U čast velikog makedonskog pjesnika, njegove su stihove na tinjanskoj priredbi čitale Violeta Juvan i Milena Zlateska. Pjesnički doprinos večeri dali su i Valerio Orlić iz Rijeke te Istrijan Drago Draguzet, koji se osim stihovima predstavio i domaćom pjesmom.

U ime gostiju iz Pule, Makedonaca koji već niz godina žive u Istri, domaćinima se na gostoprimstvu zahvalio predsjednik društva Sv. Kiril i Metodij Todor Brdarski.

Odjeveni u živopisne makedonske narodne nošnje, članovi ovog društva glazbom su podsjetili na ljepote svoje domovine, a na kraju atraktivnog programa se i zaplesalo. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter