Makedonija: Pokopane žrtve ubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvorica mladica i 45-ogodišnji muškarac, žrtve ubojstva u cetvrtak u skopskom naselju Radišanima, u subotu su pokopani, a u utorak se ocekuju službeni rezultati istrage, javljaju agencije.

Od žrtava su se oprostile stotine ljudi, zastave su u gradu spuštene na pola koplja, a u skopskoj opcini Butel proglašen je dan žalosti.

Obdukcija je pokazala da je za ubojstvo odgovorno više osoba, te da je u žrtve pucano iz neposredne blizine, iz tri tipa oružja. Zbog nezapamcenog zlocina gradani zahtijevaju hitno pronalaženje krivca, postavili su i barikade, a mediji javljaju da je sve puno policije.

Vijest o ubojstvu odmah je izazvala napetost izmedu Makedonaca i makedonskih Albanaca pa je policija na to podrucje morala poslati interventne snage. Policija je objavila da je na ispitivanje pozvala pedesetak osoba.

Ubijeni su Filip Slavkovski, Aleksandar Nakjoski, Cvetanco Acevski i Kire Trickovski, svi u dobi od 18 do 20 godina, te 45-godišnji Borce Stefkovski. Njihova su tijela pronadena u cetvrtak navecer kraj Željezarskoga jezera, popularnog ribickog odredišta u sjevernome predgradu Skoplja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter