Makedonija: Krijumčarila antičke novčiće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medicinska sestra iz Alabame Candi Dunlap, uhićena 28. rujna u Makedoniji gdje je neko vrijeme provela u humanitarnoj misiji, očekuje presudu nakon sudskog procesa pokrenutog zbog njezina navodnog krijumčarenja rijetkih starih novčića, prenose mediji.

Dunlap je uhićena 28. rujna u makedonskoj zračnoj luci nakon što su carinici u njezinoj torbi pronašli nekoliko rijetkih starih zlatnika. Candi je zajedno sa suprugom Markom i ostalim članovima misije iz grada Meridiana boravila u humanitarnoj misiji u Grčkoj, Bugarskoj i u Makedoniji, u organizaciji Fifteenth Avenue Baptist Church iz Meridiana.

Njezini prijatelji tvrde da je novčiće dobila kao znak zahvalnosti od jednoga lokalnog stanovnika te kako nije znala da se oni ne smiju iznositi iz države. Američki odvjetnici koji je zastupaju u procesu očekuju oslobađajuću presudu. Sudac ju je trebao donijeti još u petak, no izricanje presude odgodio je do srijede.

Dužnosnici američkog veleposlanstva u Skoplju svakodnevno obilaze Candi kako bi se uvjerili da se prema njoj u zatvoru dobro odnose, a njezin suprug je, kako je sam kazao, otvorio Facebook stranicu u koju se mogu uključiti svi koji njegovu suprugu žele poduprijeti i ohrabriti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter