Make up pod utjecajem osamdesetih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklih smo tjedana bili svjedoci novih trendova i boja koje su prštile s modnih pista slavnih kreatora. Ljubicasta, fuksija, tamnoplava, zagasito elektricnoplava - kao i moda, make up je ove sezone u potpunosti obilježen osamdesetima.



Ove sezone vrlo je jasno da je iz mode izašao "no make up look" te su se vratile izražajne nijanse kako na ocima tako i na usnama. Prije svega treba naglasiti da ten mora biti što svijetliji odnosno prozracniji s matirajucim, jer sjaj i "shimmeri" ove sezone nisu "in". Rumenilo je jedan od važnijih elemenata jesenskog make up-a jer uz svijetliji ten daje zdrav, svjež i rumen izgled. Pravilo je da uz svijetliju put idu ružicaste nijanse, dok uz tamnije boje pristaju boje marelice i broncani tonovi.



Ruževi boje višanja, malina i, opcenito, boje šumskog voca apsolutni su hit ove sezone i to u razlicitoj paleti nijansi od svijetle boje maline pa sve do zagasito tamne boje rubina. Za dan preporucamo i mat nijanse tamnijih ruževa, dok za vecernji make up obavezno dodajte malo sjajila boje šampanjca na središnji dio usana kako bi naglasili volumen i postigli dramatican look.



Ove sezone možemo reci da se cak i zlatno pravilo "naglasite ili oci ili usne" zaobilazi na vrlo maštovit ili zanimljiv nacin, tako da su uz naglašene usne takoder i oci u prvom planu. Sve jace kozmeticke kuce za ovu su sezonu nakon dužeg perioda lansirale indigoplavu odnosno pariškoplavu boju i to u razlicitim nijansama od elektricno plave pa sve do zagasito ljubicasto plavih nijansi. Osobito su zanimljivi lineri i kajali u indigoplavoj boji koje uz mnogo maskare te nježni ruž boje breskve i rumenilo možete koristiti i za dnevni make up. Ne smijemo zaboraviti ni obrve koje su se vratile u nešto jacem i izražajnijem obliku.

Zlatna, broncana i žuta sjenila odnosno boje jeseni koje vidimo oko nas vracaju se takoder, vec standardno za ovo doba godine, u skladu s ugodajem u prirodi.


Podijeli: Facebook Twiter