Makarska: Turisti u gradu, a smeće u kontejnerima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Makarskoj protekle noći kao ni današnjeg jutra smeće nije prikupljeno i od subote je u kantama i kontejnerima u gradu, jer ih se nema kamo isprazniti.

Tri pres kontejnera Makarskog komunalca ispunjena su s oko 35 tona gradskog komunalnog otpada, koliko je i njihov kapacitet, a u svaki kontejner može stati oko 12 tona smeća, što je količina koja se dnevno prikupi u gradu.

Ujedno, u kamionima, kao i reciklažnom dvorištu komunalca, na odvoz iz Makarske čeka još oko 100 tona gradskog smeća. Odvoz "škovaca" proteklog tjedna u 550 kilometara udaljeni Varaždin koštalo je Makarski komunalac oko 30.000 kuna, a zadnji odvoz i deponiranje smeća bilo je u subotu na odlagalište jednog grada 280 kilometara udaljenog od Makarske.

Čedo Crljen, direktor Makarskog komunalca je kazao kako su pregovori oko privremenog odlaganja smeća u "jednom gradu" u tijeku, ali nisu riješeni ni na kratko vrijeme. Najavljuje kako ni sutra smeće neće biti prikupljano, pa stoga moli građane da razdvajaju komunalni otpad i imaju razumijevanja za probleme sa smećem.

U Gradu ovih dana prikupi se oko 11 do 12 tona smeća, ali već za koji mjesec količina gradskog komunalnog otpada popet će se na više od 35 tona smeća dnevno, doznaje se u Makarskom komunalcu.

U Grad su već stigli strani turisti kojih šezdesetak boravi u hotelu Meteor i pedesetak u hotelu Biokovka. Direktor Hotela Makarska Bepo Srzić zabrinut zbog otpada u gradu kaže kako je od jučer kontejner u Meteoru pun "škovaca", pa će već danas posuditi kontejnere iz hotela Dalmacija i Rivijera, koji će primiti goste tek potkraj travnja.

U hotelu Biokovka direktor Ante Roso također kaže kako će privremeno posuditi kontejner iz nekog od hotela koji ne rade. Gosti ne trebaju biti opterećeni problemom smeća, kažu hotelijeri, iako će slike grada "punog smeća" krenuti u svijet. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter