Majstori montaže prodaju igrače

Božidar Janjušević (M. ANGELINI)
Božidar Janjušević (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 nastavljaju upisivati pobjede na pripremama za nastavak sezone. Šesta žrtva "zeleno-žutih" u šestoj odigranoj utakmici bio je jučer u Medulinu slovenski drugoligaš Šenčur, kojeg su puleni Igora Pamića porazili s 3:0. Ruku na srce, osmoplasirana momčad slovenske Druge lige teško da može biti mjerilo forme u kojoj se deset dana pred početak drugog dijela prvenstva nalazi pulski prvoligaš, no i protiv nedoraslog protivnika Paminjo je zacijelo imao što vidjeti te dobio odgovore na neka pitanja koja su ga mučila.

Jedno se zacijelo ticalo nedavno pristiglog Bjelorusa Kirila Aleksijana koji je jučer pružio blijedu predstavu. Fizički poprilično slabašan, Aleksijan u 45 minuta praktički nije imao niti jedan prodor po lijevom boku i igra mu se uglavnom svodila na dodavanje lopte najbližem suigraču, uglavnom prema nazad, stoperu. Premda nije bio toliko loš kao Brazilac Grafite protiv Lokomotive, prvo što se vrzmalo po glavi većini koji su ga jučer imali priliku pogledati na djelu bila je pomisao da izgleda kao da netko majstorski u montaži obrađuje snimke na osnovu kojih igrači ove zime stižu na "Drosinu", jer ono što potom uživo prikažu svjetlosnim je godinama daleko od poteza viđenih na video materijalu.

Jedina akcija tijekom koje je na jučerašnjoj utakmici bio zapamćen Aleksijan odigrala se u 4. minuti kad je kratkom loptom uposlio Jordana, ovaj se sjurio u kazneni prostor gdje ga je odgurnuo Schwarzman, a sudac Oroz, stekao se dojam prestrogo, pokazao na "bijelu točku". Kazneni udarac u pogodak je pretvorio Dadić, a isti je igrač deset minuta kasnije oprobao svoj udarac s ruba kaznenog prostora, no gostujući je golman, iz dva pokušaja, uspio primiriti loptu. Bilo je to sve što su nogometaši Istre 1961 pokazali u prvih 45 minuta, definitivno premalo s obzirom na kvalitetu protivničke momčadi i činjenicu da ih je Paminjo posložio u poprilično ofenzivnu 4-3-3 formaciju. S druge strane, nogometaši Šenčura zaprijetili su dvaput u završnici prvog dijela, ali Miranda nije trebao intervenirati, jer su udarci Pavlina (39') i Beganovića (40') završili pokraj gola. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter