Majstori fotografije, prijavite se!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tijeku je novi natjecaj koji se raspisuje svake godine u sklopu festivala Rovinj Photodays za najbolja recentna fotografska ostvarenja, a otvoren je do 16. travnja. Imena finalista bit ce poznata u svibnju, a proglašenje pobjednika održat ce se u sklopu završnice festivala 2. lipnja u Rovinju.

Namjera organizatora festivala Rovinj Photodays i godišnjeg natjecaja jest omoguciti sudionicima jedinstvenu platformu za promidžbu svog rada te pružiti mogucnost i podršku za suradnju s predstavnicima galerija i umjetnickih institucija u Hrvatskoj i inozemstvu.

U žiriju Rovinj Photodaysa ugledni su medunarodni strucnjaci za fotografiju, a predsjednik ovogodišnjeg ocjenjivackog suda, koji ce odabrati po troje nominiranih u svakoj od deset službenih kategorija, je uspješni i nagradivani hrvatski fotograf s njujorškom adresom Hrvoje Slovenc.

Dvoje americkih kustosa - zamjenica direktora cikaškog muzeja suvremene fotografije Karen Irvine i Sergio Bessa iz Muzeja za umjetnost u Bronxu, jedna od vodecih njujorških konzultantica na podrucju umjetnosti Soraja Heralc te potpredsjednica udruge profesionalnih fotografa u Švicarskoj Andreana Scanderbeg odlucivat ce o finalistima i pobjednicima.

Najuspješnije fotografije, prema ocjeni žirija, bit ce prikazane u sklopu putujucih izložbi te uvrštene u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt. Pobjednicima natjecaja pripast ce i novcana nagrada u iznosu od pet tisuca kuna, službena statua Kadar, a pobjednik kategorije Umjetnicki koncept bit ce predstavljen samostalnom izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt u rujnu u Zagrebu. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter