Majku zatukao šipkom pa otišao na pivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pijani Zlatko Heruc (44) zatukao je jutros svoju 74-godišnju majku Zdenku, a beživotno majcino tijelo u obiteljskom domu u mjestu Križevcina pronašla je Zlatkova sestra.

Prema informacijama iz Policijske uprave koprivnicko-križevacke, upravo je kcer Zdenke Heruc prijavila policiji da sumnja da je majku zatukao brat. On je ubrzo i uhicen u obližnjem kaficu. Policajci su ga zatekli u toaletu kako pije pivo. Navodno je i ranije ujutro bio u lokalu, a što ga je nagnalo da ode kuci i nasmrt pretuce 74-godišnju majku zasad nije poznato. Zna se, medutim, da je u krvi imao koncentraciju alkohola od gotovo jednog promila, no je li ga pijanstvo nagnalo na zlocin policija tek mora rasvijetliti.

Utvrduje se još i što je tocno nasilni sin koristio da bi majci zadao kobne udarce. Naime, u obiteljskom domu Herucovih tijekom ocevida pronadeni su brojni predmeti kojima ju je mogao nasmrt izudarati. Medutim, vrlo je vjerojatno da je nesretna žena ubijena metalnom šipkom koja je ostala kraj njezinog tijela. Sin joj je zadao brojne udarce po glavi i tijelu.

Prema rijecima Zlatkovih poznanika, u posljednje se vrijeme cudno ponašao, vrlo je malo jeo te gotovo stalno pio. I jutros je bio pripit, no uhicenju se nije opirao. Ovaj bivši branitelj bolovao je i od PTSP-a te je završio u invalidskoj mirovini. Za lokalni list prije nekoliko tjedana ispricao je svoju tešku životu pricu. Zbog narušenog zdravlja više nije mogao puno raditi, dok je prije deset godina imao bogato gospodarstvo.

Heruc je, doznajemo, znao imati nasilne ispade i prijetiti, no policija zbog toga nikada nije intervenirala. Nikada nije prijavljivan zbog nasilnickog ponašanja prema majci ili nekom drugom clanu obitelji.

U cetvrtak ce ga ispitati istražni sudac u Koprivnici.


Podijeli: Facebook Twiter