Majkovica sumnja da je požar u Petroviji podmetnut


U požaru koji je počeo u četvrtak oko 21.50 sati, a ugašen je u 1.10 sati u petak ujutro, izgorio je objekt u Petroviji u vlasništvu MORH-a te poljoprivredni strojevi u vlasništvu Poljoprivrednog obrta Majkovica iz Umaga. Materijalna šteta se, zasad neslužbeno, procjenjuje na više od 200 tisuća kuna, a policija treba utvrditi što je izazvalo požar ili je riječ o podmetanju. Upravo ta mogućnost muči vlasnika Stjepana Majkovicu iz Umaga koji sumnja da mu je "netko smjestio".

- Ne mogu sa sigurnošću reći zašto je došlo do požara, no električne energije u objektu nema već godinama, a u posljednje vrijeme sam primijetio da se nešto čudno događa, da neki automobili dolaze i obilaze objekt koji imam na korištenje od MORH-a. Možda se radi o ljubomori jer taj objekt ja koristim, a ne netko drugi, ne znam. Unutra mi je izgorio traktor vrijedan oko 150 tisuća kuna, 25 tona pšenice i ječma vrijednosti oko 40 tisuća kuna te razni poljoprivredni alat. Štetu treba tek zbrojiti. Naglašavam, dosad nisam imao nikakvih problema, niti mi je netko otvoreno prijetio ili tražio da se maknem iz tog objekta, no čuo sam da neke ljude grize što sam unutra. No, kad sam počeo koristiti taj objekt namučio sam se poprilično kako bih ga doveo u pristojno stanje - kazao nam je Majkovica.

Na mjestu događaja smo zatekli policiju koja je osiguravala objekt, a protupožarni inspektor PU istarske je obavio očevid. Umaški vatrogasci su po dojavi u 21.50 sati, za nekoliko minuta već bili na mjestu događanja. Nakon 40 minuta su lokalizirali vatrenu stihiju, a u 1.10 sati vatra je ugašena u potpunosti. Na terenu su sudjelovala četiri vozila s po pet vatrogasaca, a opasnosti za ljude i okolne objekte, srećom, nije bilo. Skladište se nalazi na području bivše vojarne koja je napuštena i gotovo zarasla u šumu, no Majkovica je čistio i uređivao dio oko skladišta dok je ostatak vojarne zapušten, a u blizini nema obiteljskih kuća. (Zapisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter