Majke i Urban 7. rujna na Petkotini

Michela Blagonić, Valter Flego i Zoran Kaštela na Mostu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Michela Blagonić, Valter Flego i Zoran Kaštela na Mostu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Grad Buzet organizacijski i financijski stoji iza Petkotine koja je i po programu i sadržaju ove godine vrlo jaka, izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Valter Flego. Upravo je gradska podrška omogućila da ovogodišnja Petkotina, 17. izdanje festivala alternativne glazbe, koji nosi titulu najdugovječnijeg i najjačeg festivala u regiji, bude najzvučnija do sada.

U organizaciji buzetskog Kluba mladih BUM u petak, 7. rujna u 19 sati na nogometnom igralištu Most u Buzetu, pored rijeke Mirne, nastupit će Majke, Urban & 4, Gufsoni, Motus, Postolar Tripper, Krešo i Kisele kiše, Clockwork Pscyho, Officer Down i The Shaiones. U proračunu je za sve manifestacije gradskog praznika i tradicijske pučke fešte Subotine osigurano 310.000 kuna. Od toga je za Petkotinu izdvojeno oko 75.000 kuna, a očekuju se i sponzorski prilozi.

- Petkotina je jedini projekt stariji od samog kluba, rekao je Zoran Kaštela iz Kluba mladih BUM. Prvotna ideja bila je pružiti alternativu središnjoj gradskoj fešti Subotini, a s godinama je Petkotina postala najznačajniji festival takve vrste u Istri. Izuzetno jak glazbeni postav ovogodišnjeg koncerta, na koji je, uzgred rečeno ulaz besplatan, a zadržana je i tradicija besplatnog kampiranja pored rijeke Mirne, mogao bi, kao i prethodnih godina okupiti više od četiri tisuće ljubitelja rock svirke iz Hrvatske i Slovenije. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter