Majka u stanu vezala i izgladnjivala 27-godišnjeg sina!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tek nakon policijske intervencije, ali i poziva Glasu Istre, iz stana svoje majke u Zadarskoj ulici u Puli u petak je osloboden 27-godišnji Puljanin. U stanu ga je, kako je navela policija, protiv njegove volje držala 62-godišnja majka koja je, osim za protupravno oduzimanje slobode, osumnjicena i za obiteljsko nasilje.

Policija ju je protekle nedjelje privela u Istražni centar pulskog Županijskog suda. Dežurni istražni sudac joj je nakon saslušanja odredio jednomjesecni pritvor, i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Istražni je sudac donio i rješenje o provodenju istrage slucaja koji je zgrozio pulsku javnost.

Neslužbeno smo doznali da je rijec o stanu u prizemlju na adresi Zadarska 54 te da je rijec o obitelji ?ordijevski. Da se nešto cudno zbiva iza zidova tog stana, javila nam je E. A. sestra zatocenog 27-godišnjaka.

- Zvali smo policiju. Moja majka u stanu drži mog brata zatocenog. On jest punoljetan, ali ona ima jakog utjecaja na njega i ne pušta ga van. Veže ga lancima i ne daje mu jesti. On ce tamo umrijeti. Ne da nam da udemo unutra, rekla nam je E. A. u prvom telefonskom kontaktu. Odmah smo po zaprimljenom pozivu o svemu obavijestili policiju, a policija je prilicno brzo intervenirala.

Po nalogu istražnog suca ušli su u stan u prizemlju zgrade u Zadarskoj i iz njega izbavili 27-godišnjaka, dok su njegovu majku uhitili. Valter Opašic iz PU istarske rekao nam je da, buduci da je rijec o nasilju u obitelji, policija više detalja o slucaju ne može iznositi. Je li 62-godišnjakinja bila korisnica Centra za socijalnu skrb, jucer nismo uspjeli provjeriti, no njezini nam susjedi tvrde da jest.

- Taj mladic je pametan i dobar. Nikad ga majka nije puštala iz stana. Samo bi provirivao kroz zatvorene škure. Jednom sam ga ugledao, bio je jako blijed i mršav. Imao je dugu kosu i dugu bradu. Kad bi izašla iz stana, ulazna bi vrata gospoda vezala lancima s vanjske strane da on ne bi izašao, rekao nam je susjed obitelji ?ordijevski. No, i ovaj i drugi susjedi rekli su nam da nikad nisu imali problema s tom obitelji. Po tvrdnji susjeda, ono što se izmedu majke i sina zbivalo koliko-toliko ostajalo je izmedu njihova cetiri zida.

Navodno je stan u kojem je dvojac stanovao u vlasništvu Grada Pule. Nakon pretrage je zapecacen, a nalazi se odmah na ulazu u zgradu, s desne strane. Na njegovim ulaznim vratima je prozirno staklo pa ništa ne sprecava pogled u unutrašnjost. Prozori svih soba, onih koji gledaju na cestu i onih koji gledaju u dvorište, bili su zatvoreni.

Nakon intervencije policije ponovno smo nazvali sestru zatocenog 27-godišnjaka. Upitali smo ju kako joj je brat.

- Sada je dobro. S nama je, odnosno kod moje kceri. Umoran je i ne bi želio davati izjave. Sad je sve gotovo. Sve što ste saznali i što vam je policija rekla je istina. Majka je manipulirala mojim bratom. Vezivala ga je lancima. Ja cu se sada brinuti o njemu, on je normalan i školovan momak. Ona treba otici na lijecenje. Odmalena nas je zlostavljala i tukla", rekla nam je E. A.

Pitali smo ju još jednom kako je moguce da jedan 27-godišnjak nije mogao umaknuti svojoj majci, no ona nam je opet ponovila da ga je majka vezivala i da je imala snažan utjecaj na njega.


Podijeli: Facebook Twiter