Majka s troje djece nece ostati na ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jasmina Nikifor, nezaposlena samohrana majka koja s troje malodobne djece živi u trošnoj kucici punoj vlage i plijesni u Jukima kraj Kaštela, nece ostati na ulici.

Potvrdila nam je to zamjenica bujskog gradonacelnika Marianna Jelicich Buic nakon što se osobno založila kod njenog stanodavca. Jasminina obitelj više nije bila primorana proteklog vikenda napustiti kucu za koju prošli mjesec nije uspjela platiti 1.500 kuna zakupnine, vec ce u njoj ostati do kraja sijecnja.

- U meduvremenu nastojimo doci do najkvalitetnijeg rješenja. Grad u ovom trenutku ima samo jedan slobodan stan koji je, da bi postao useljiv, potrebno temeljito obnoviti, a za njega imamo nekoliko kandidata - obitelji u socijalnoj potrebi. Ako stan bude dodijeljen drugoj obitelji, Jasmini cemo pomoci pronaci drugo adekvatno mjesto za stanovanje i sufinancirati stanarinu sve dok ne bude u boljoj financijskoj situaciji.

Kako je sama najavila, ona želi pronaci posao, što dosad nije mogla jer nije imala kome ostaviti najmlade dijete koje je prerano rodeno i prilikom poroda je ostalo bez kisika te mu je potrebna posebna lijecnicka skrb. Mališan ce u travnju navršiti tri godine, a prije toga je zakazan pregled na kojem ce lijecnici utvrditi može li krenuti u vrtic. Bude li sve u redu, Jasmina ce se moci zaposliti, a Grad ce joj pomoci i s placanjem vrtica, rekla je Jelicich Buic.

Jasminin poziv u pomoc prenijeli smo pocetkom prosinca, nakon što je dobila rok za iseljenje i bezuspješno tražila drugi smještaj koji bi si mogla priuštiti pomažuci stanodavcima u kuci ili u polju.

U meduvremenu se u naše dopisništvo javilo i dvoje ljudi iz Umaga i Raklja koji su joj voljni pomoci, a ona se i dalje nada da ce stambeno pitanje uspjeti riješiti na bujskom podrucju, buduci da joj srednje dijete pohada školu u Kaštelu.


Podijeli: Facebook Twiter