Majka i dvoje djece otrovali se ugljičnim monoksidom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog trovanja ugljičnim monoksidom u osječki Klinički bolnički centar u utorak u popodnevnim satima prevezena je četrdesetčetverogodišnja žena te njezina djeca – djevojka stara 21 godinu i 14-godišnji dječak.

Osječko-baranjska policija izvijestila je da je do trovanja došlo u stanu na Trgu bana Josipa Jelačića u Osijeku zbog neispravnog plinskog bojlera. Zahvaljujući prisebnosti majke, uspjeli su pozvati pomoć te su ubrzo kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu. Majka je nakon pružene liječničke pomoći puštena kući, dok su djevojka i dječak zadržani na liječenju, ali se nalaze izvan životne opasnosti.

Glasnogovornik osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec upozorava građane da kod plinskih trošila i trošila na tekuća goriva treba provoditi stalne mjere opreza.

Plamenici i bojleri moraju se redovno servisirati i to kod ovlaštenih stručnih servisera, jer se tako povećava sigurnost, ali i racionalizira potrošnja goriva. Također, izuzetno je bitno poštovati rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala, a preglede i čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala treba obaviti dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter