Majka i dijete lakše ozlijedeni u sudaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Majka (39) i sin (6) iz Pazina lakše su ozlijedeni u prometnoj nesreci kod Vrsara u cetvrtak oko 18 sati. Nesreca se dogodila nedaleko skretanja za vrsarski aerodrom kada je 41-godišnji njemacki državljanin za upravljacem peugeota 206 njemackih oznaka u oštrom lijevom zavoju zbog brzine izgubio nadzor i prešao preko na suprotni kolnicki trak u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo vozilo daewoo.

Vozila su se sudarila prednjim stranama, a peugeot se udarca zarotirao i djelomicno izašao s ceste. Terenac daewoo pulskih oznaka kojim je upravljala 39-godišnjakinja zaustavio se na sredini kolnika cime je zaustavljen promet u oba smjera. Uslijed sudara ozlijedena je vozacica i šestogodišnji sin koji su prebaceni u porecki Dom zdravlja gdje su im konstatirane lakše ozljede.

Alkotestiranjem vozaca utvrdeno je dad nisu bili pod utjecajem alkohola, a zbog pocinjenog prekršaja u prometu protiv njemackog državljanina slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Cesta od Vrsara do Flengi je za sav promet bila zatvorena 18.30 do 19.15 sati. Vozaci koji su se na dionici zatekli prije zatvaranja ceste mucili su muku s okretanjem i preusmjeravanjem na obilazne ceste. Oni vozaci koji su se zatekli u kamperima, kombijima i vecim vozilima poput automobila s kamp kucicom bili su prisiljeni pricekati završetak ocevida, cišcenja prometnice i otvaranje dionice. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter