Majka i 14-godišnjakinja u stanu zadavile dječaka pa ga odnijele u plićak

Tomislav Pahović (M.MIJOŠEK)
Tomislav Pahović (M.MIJOŠEK)

Za teško ubojstvo trogodišnjeg dječaka osumnjičene su njegova majka, 32-godišnja Chiara Pašić, i 14-godišnjakinja, štićenica Doma za djecu i mladež u Puli, dok je 29-godišnji A. B. iz Vinkurana osumnjičen za neprijavljivanje kaznenog djela. Chiara Pašić i A. B. jučer poslijepodne su iz policijskog pritvora, nakon 18 sati, prepraćeni na prvo ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Puli, dok je maloljetnica odmah privedena sucu istrage. Do zaključenja lista nismo uspjeli doznati je li im svima određen istražni zatvor.

Lažno prijavila nestanak

Danas dovršenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila sumnju da su se Chiara Pašić i maloljetnica dogovorile da će usmrtiti Chiarino trogodišnje dijete, što su u srijedu navečer i učinile u stanu u Ulici Akvilejski prilaz 2 u Puli, gdje je Chiara Pašić živjela s mališanom. Nakon što su ubile dječaka, prenijele su ga u uvalu Mandrač. U namjeri da policiji oteža daljnje postupanje, 32-godišnjakinja je kasno iste večeri, oko 00.30 sati, pristupila u pulsku policijsku postaju i lažno prijavila da joj je dijete nestalo u srijedu oko 18.30 sati.

Dvadesetdevetogodišnjaka A. B. iz Vikurana policija sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela, odnosno da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Sudsko-medicinskom obdukcijom koja je provedena po nalogu županijskog državnog odvjetništva utvrđeno je da je dječak ubijen gušenjem.

Podsjetimo, Chiara Pašić je u četvrtak oko ponoći prijavila pulskoj policiji da je njezin trogodišnji sin nestao u srijedu oko 18.30 sati iz parka kod zgrade u Ulici Akvilejski prilaz 2 gdje ga je ona pola sata ranije ostavila da se igra. Za dječakom je pokrenuta opsežna potraga, iako je policija odmah posumnjala u istinitost prijave.

Dječaku cijele noći nije bilo traga… A onda je majka u četvrtak oko 9 sati odvela policiju na Valelungu i pokazala im tijelo. Kako su na mališanu bili vidljivi tragovi nasilja nalik onima od gušenja, odmah se posumnjalo na ubojstvo. Na Valelungu su uz policiju ubrzo stigli i zamjenik Županijske državne odvjetnice u Puli Eddy Putigna i sudski vještak patolog dr. Ilija Kučinar. Sat i pol kasnije obojica su, baš kao i policajci, otišli s Valelunge vidno potreseni.

Istraživano više osoba

U policiju su potom na kriminalističko istraživanje najprije dovedeni majka dječaka, Chiara Pašić (32), 14-godišnjakinja iz Petrinje s kojom Chiara nije ni u kakvom srodstvu, te dva muškarca. Kasnije je na istraživanju bilo još nekoliko osoba, ali su svi pušteni nakon ispitivanja o saznanjima koja imaju vezano za smrt dječaka. Međutim, do jučerašnjeg dana još nije bilo jasno tko je od troje uhićenih imao kakvu ulogu u ubojstvu djeteta. 

Prema kazivanju susjeda majka često ostavljala samog kod kuće i na duže vrijeme izbivala iz kuće. Istovremeno, u sklopu kriminalističkog istraživanja, u četvrtak je u stanu u Akvilejskom prilazu gdje je Chiara doselila sa sinom iz BiH prije nekoliko mjeseci, u potrazi za tragovima zločina, izvršena pretraga. Chiara Pašić živjela je ondje u stanu svog djeda koji je preminuo prije mjesec i pol dana. Susjedi iz zgrade posvjedočili su da je trogodišnjeg dječaka ostavljala samog kod kuće, pa je mališan često neutješno plakao.

(M. KOŠTA)













Podijeli: Facebook Twiter