Majka Danijela Brnosa: Mom sinu policija smješta!

Dolores Rajačić tvrdi da policija uzima zakon u svoje ruke (M. KOŠTA)
Dolores Rajačić tvrdi da policija uzima zakon u svoje ruke (M. KOŠTA)

- Mojem sinu pulska policija namješta samo zato jer je ranije pogriješio i jer sam policajca, koji ga je pretukao koncem prošle godine kada je sin bio krivo optužen za pljačku trgovine, prijavila Državnom odvjetništvu, tvrdi Dolores Rajačić iz Vodnjana čiji je sin, 25-godišnji Danijel Brnos, od 23. kolovoza ove godine iza rešetaka zbog napada na službenu osobu.

- Danijelu policija ne da mira, pogotovo otkad je novinarima sredinom kolovoza ispričao da je 80 dana nevin proveo u pritvoru, za što traži odštetu od 174 tisuće kuna, tvrdi majka.

Naime, Brnos je na pulskom sudu bio optužen za pljačku jedne trgovine te je započelo suđenje. No, dok je bio pritvoren pronađen je pravi pljačkaš pa je nakon 80 dana oslobođen optužbe i 24. veljače ove godine pušten iz pritvora.

- Zbog moje prijave protiv policajca Danijel je bio pozvan na razgovor u pulsko Općinsko državno odvjetništvo 24. kolovoza, a policija ga je dan prije nego što je trebao ondje dati svoj iskaz pronašla na Puntiželi, tobože jer ga je djevojka prijavila za prijetnje. Ne vjerujem da je Danijel tada napao policajce niti da im prijetio. To je sve namješteno da se ne bi istražilo što je to taj policajac njemu učinio, tvrdi Rajačić.

I dok je za dva kaznena djela prijetnje službenim osobama i dva napada na policajce 23. kolovoza ove godine Brnos optužen već 21. rujna te mu je već 12. studenog počelo suđenje, izvidi pulskog Općinskog državnog odvjetništva, koji se provode zbog prijave Dolores Rajačić protiv policajca od prosinca prošle godine - do danas još nisu okončani, ni odbacivanjem prijave ni podizanjem optužnice.

- Vodnjanski kontakt-policajac jednom je ušao u moju kuću, bez naloga, bez ičega i išamarao mi dijete. Zašto? Kako policija može tako uzimati zakon u svoje ruke, ogorčeno će Danijelova majka. Tvrdi da je njezinog sina dan prije no što ga je 20. studenog posjetila u pulskom pritvoru ondje u nos udario pravosudni policajac.

Neslužbeno smo pak doznali da se tada Brnos potukao s jednim od cimera u ćeliji i da su ih razdvajala dvojica pravosudnih policajaca. Majka tvrdi da je pravosudni policajac Danijela odveo pod tuš i udario ga u nos, no po neslužbenim informacijama liječnici koja ga je nakon toga pregledala Danijel nije htio reći tko ga je udario. Njegovi zatvorski cimeri su pak u vrijeme sukoba bili "prezauzeti" drugim poslovima pa "nisu ništa vidjeli". (piše M. KOŠTA)

Tražili ga i helikopterom

Danijel Brnos već je s 18 godina punio stupce rubrike Crne kronike kada je tri dana bježao policiji u ukradenom automobilu.

Brnos je u kolovozu 2005. godine ukrao automobil u Buzetu i uspio izbjeći brojne policijske patrole te prešao preko Učke. Spektakularna potjera za bjeguncem, nastavljena na opatijskom području, ostala je zapamćena po angažiranju policijskog helikoptera. Policija je čak i pucala za njime. Brnos se na sudu branio da je bježao iz straha, upravo zbog policijske pucnjave, te da je krađa automobila zapravo bila neslana šala. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter