Majice s motivom Svjetlećih divova kao pulski suvenir

Majice volontera zapele su za oko posjetiteljima Visualie (N. LAZAREVIĆ)
Majice volontera zapele su za oko posjetiteljima Visualie (N. LAZAREVIĆ)

Simpatične crne majice viđene na netom održanom festivalu Visualia - crne s dizalicama koje svijetle u ritmu glazbe u žuto zelenim bojama, te bijele majice s likom sredozemne medvjedice i natpisom "Budimo ljudi ne smetajmo čovika" promovirane u sklopu kampanje koju je Javna ustanova Natura Histrica pokrenula s ciljem očuvanja i važnosti zaštite sredozemne medvjedice, mnogima su ovih dana "zapele za oko".

Mogu li se i gdje kupiti i hoće postati prepoznatljivi pulski suvenir upitali smo direktoricu pulske Turističke zajednice Sanju Cinkopan Korotaj.

Kako pojašnjava, sve su majice, u oba slučaja, dijeljene djeci, odnosno volonterima i organizatorima manifestacija. Jednoj je bio cilj upozoriti na životinju koja je zakonom zaštićena, a našu je obalu odabrala kao svoj dom, te ju stoga trebamo čuvati, dok je druga bila prigodno naručena za sam Festival svjetlosti.

- Mi kao turistička zajednica ne možemo se baviti prodajom suvenira, a sve ono na čemu je naš logo zapravo možemo samo dijeliti, što i činimo kao promociju određenih manifestacija i samog grada, veli direktorica.

No, dodaje kako se, budući da su majice i inače popularne kao suveniri, razmišlja o tome da one to i postanu.

- Ovih smo se dana dogovorili Marko Bolković iz Udruge Sonitus i ja da ćemo sjesti i iznaći način kako da se prodaju majice s dizalicama, ali ne samo one svjetleće, već i one s "vizualom" koji je kreirao Jean Sambolec jer mislim da bi to bio vrlo atraktivan suvenir. Što se tiče sredozemne medvjedice također ćemo razgovarati sa svim akterima u njenom očuvanju i vidjeti možemo li realizirati prodaju i tih majica, zaključuje Cinkopan Korotaj. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter