Majica kratkih rukava kao zimski saveznik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada završe sparni ljetni dani dio garderobe možete ostaviti nadohvat ruke jer ljetne krpice dobit ce novi život u jesenskim i zimskim danima. A to ce nam u ovim recesijskim vremenima itekako dobro doci. Rasprodaje su zato pravo vrijeme za kupnju odjece od trapera, obicnih T - shirt majica i modnih dodataka od torbi do pojaseva.

Uostalom niti zime više nisu ono što su nekada bile, a modni kreatori vec niz sezona uporno predlažu miksanje laganih, prozracnih pravih ljetnih materijala s onim teškim pravim zimskim.

I hlace od trapera capri dužine moci cete nositi dugo nakon ljeta. One ce izvrsno stajati na debele carape i visoke cizme. Ali za malo otkaceniji stil zašto ih ne biste spojile s ljetnim sandalama i nekim šarenim pamucnim soknama.

Prsluk od trapera i zimi
Prsluk od trapera ce sigurno vrlo malo vremena odležati u ormaru. Nakon ljetnog nošenja na golu kožu možete s tim nastaviti i za hladnijih dana. Nošen na pamucne majice dugih rukava i živih boja prsluk ce biti onaj sitni dodatak koji ce oznaciti vašu modnu posebnost i razlicitost.

Pamucne majice na kratke rukave sastavni su dio novih jesenskih kolekcija koje vec polako stižu u naše trgovine. Zar nije bolje da zgrabite još neku takvu na ljetnim rasprodajama jer majica kao da nam nikada nije dovoljno. Takve majice možete za posao nositi s kompletima sastavljenim od hlaca ili suknje te sakoa. Za vecernji štih neka takva majica ima na sebi malo blještavila, ali nju možete bez ikakvih problema nositi i u dnevnim kombinacijama. Mladima ce dobro leci majice s nekim štosnim izrekama (ali bez vrijedanja) ili zanimljivim slicicama.

I kanotijere cete moci dobro iskoristiti ove zime. Još su u lanjskim kolekcijama iako sramežljivo bile katapultirane prozirne košulje koje vec godinama nisu bile videne. Osim uz jasno vidljive cipkaste grudnjake ili mnogo diskretnije bodije u boji kože mogu se nositi i na drugaciji puno zanimljiviji nacin - s kanotijerama iznad košulje. Osim što ste tako manje upadljive to vam daje i dodatni šarm i seksepil kroz igru malo me vidiš - malo me ne vidiš.

Neuništive tunike
Tunike su neuništive. Prvo ce nas na jesen nastaviti veseliti ispod jakni ili nošene iznad majica dugih rukava ili onih do lakta pri cemu treba pripaziti na slaganje boja i dezena. Tunike dugih rukava mogu se još za hladnijih dana utopliti majicama na kopcanje cijelom dužinom ili dužim vestama koje cete lagano povezati u struku.

Slojevito oblacenje je postalo ne samo modni imperativ nego i potreba. Nekada davno se nosila dolcevita pa na nju košulja. Oblacenje na slojeve je danas puno zanimljivije i tu se doista možemo zaigrati. Sve je dopušteno. Granica su samo vaša mašta i naravno ukus. Dvije majice nošene jedna iznad druge u bojama koje se nadopunjavaju ili u onima koje su totalno razlicite odavno je uobicajeno. I tu nam ljetne majice i kanotijere mogu biti saveznici.

Ljetne haljine takoder ce bez problema dobiti novi život. One ce biti pravo osvježenje u tmurnim danima spojene s vunenim majama tamnijih tonova i s omiljenim trapericama (najavljuje se i povratak trapez kroja). Široke ljetne suknje zablistat ce nošene na tajice ili neprozirne carape te gležnjace, ali i na visoke tenisice ili robusnu verziju baby cipela.

I ne zaboravite nešto crno iz ljetne garderobe pripremiti za daljnje nošenje. Na modnim revijama prikazanima u New Yorku za jesen /zimu 2009./2010. bilo je najviše crne te nešto sive. Valjda ih je nadahnula svjetska globalna kriza, njihova je crna odjeca seksi, minimalisticka, ali nipošto dosadna.


Podijeli: Facebook Twiter