Majica koja je naljutila premijerku na aukciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobiveni novac uplatit ce se u humanitarne svrhe, i to na žiro-racun Udruge za promicanje humanih vrijednosti »Svjetlo života«, koja podupire djecu

Majica s natpisom »I don't need sex, the goverment fucks me every day«, ona u kojoj je snimatelj Ivan Cvirn došao na sjednicu Vlade, pa iznervirao premijerku Jadranku Kosor, može biti i vaša. Cvirn ju je, naime, ponudio na aukciji, a novac koji se za nju dobije uplatit ce se u humanitarne svrhe i to na žiro-racun Udruge za promicanje humanih vrijednosti »Svjetlo života«, koja provodi emocionalnu i psihicku potporu djece bez adekvatne roditeljske skrbi, oboljele djece i djece s poteškocama u razvoju kroz kreativne radionice crtanja, slikanja, kolaža, modeliranja, pripovijedanja i slicno.

»Na dobrotvornoj aukciji nudim majicu koju sam nosio na radnom zadatku kao snimatelj na sjednici hrvatske Vlade 30. srpnja 2009. godine. Natpis na engleskom na doticnoj majici uzrokovao je negodovanje clanova Vlade. Majica je kupljena u SAD-u, a prvi se put pojavila na tržištu u Velikoj Britaniji, još 2007. godine. U svakom slucaju, nakon tog dogadaja moja je tvrtka izgubila ugovor s TV kucom. Odlucio sam prodati majicu putem Aukcije.hr, a cjelokupni izlicitirani iznos pokloniti onima kojima su ta sredstva potrebnija nego meni. Majicu cu osobno uruciti kupcu, a Aukcije.hr ce trenutacno najpoznatiju majicu u Hrvatskoj uokviriti, kako bi se što bolje ocuvala za buduca vremena, te opomenu kako sloboda misli nikad i nikako ne smije biti ugrožena«, poruka je Ivana Cvirna.

Aukcijska ponuda otvorena je danas, licitiranje završava 12. kolovoza u 20 sati, a vec u prva dva sata aukcije majica je s pocetne cijene od jedne kune, došla do ponude od 435 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter