Majic: Hloverka nije intervenirala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanica Programskog vijeca Sanja Modric željela je znati zašto je Hloverka Novak Srzic intervenirala prije jucerašnje emisije Otvoreno, cije je tema bila afera Sanader i Hypo banka, ako je na bolovanju te "mora cuvati svoje zdravlje". Na to joj je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac odgovorio da izvijesti Vijece ako ima konkretne informacije o tome da je Hloverka zloporabila bolovanje. Modric je dodala da je emisija sinoc bila "kao da ste gledali covjeka kako hoda bez glave".

U Hloverkinu obranu stao je njen najbliži suradnik Dražen Majic koji tvrdi da je Hloverka bila na ozbiljnim pretragama u vrijeme za koje se tvrdi da je intervenirala u program. Majic je kazao da je plan bio u emisiji imati, uz novinara EPH-a Gordana Malica, i izjave predsjednika Hypo banke u Hrvatskoj te još nekih ljudi. Medutim, kada su oni culi da ce u emisiji gostovati Malic uhvatila ih je panika te su odustali od sudjelovanja u emisiji, kaže Majic i dodaje da nisu mogli pustiti samog Malica da govori o aferi.

Marinu Škarabalo zanimalo je zašto Hloverka s bolovanja nije mogla poslati pismeno ocitovanje o zahtjevu za razrješenjem s dužnosti urednice Informativnog programa na HTV-u te zašto joj se dopušta da svoje ocitovanje iznese tek sedam dana nakon povratka s bolovanja.

"Notorna je cinjenica da je žena na bolovanju pa nije u mogucnosti dati ocitovanje s obzirom na to da je imala jako visoku temperaturu", rekao je Popovac dodajuci da ce se Hloverki prvog dana kad se vrati s bolovanja uruciti dokumentacija sa sjednica Programskog vijeca te da od tada pocinje teci rok od sedam dana za njeno ocitovanje.


Podijeli: Facebook Twiter