Maja Šarić prelazi u stranku dr. Josipovića?


Donedavna predsjednica istarskog SDP-a Maja Šarić mogla bi, priča se u političkim kuloarima, a što i ona sama potvrđuje, preći u novoformiranu stranku Naprijed Hrvatska.

- Vrijeme je da se krene, možda, i u stranku dr. Ive Josipovića, kaže još uvijek SDP-ova Maja Šarić, te potvrđuje da se na otvorenju filmskog festivala u Areni našla s dr. Josipovićem: - On mi se najavio da dolazi i da mu se pridružim, što sam prihvatila. Pa iz SDP-a me nitko nije ni zvao.

Razlozi zbog kojih bi istarska SDP-ovka s dugim stažem u toj stranci promijenila stranački dres, u ljetnom predizbornom prelaznom roku, višestruki su. Osim što je razočarana odlukama stranačkog vrha da je se smjeni, Šarić je nezadovoljna i političkim profilom SDP-a.

- Razmišljam o načinima kako vratiti socijaldemokraciju u Hrvatsku i približiti politiku ljudima, dok u SDP-u govore kako su liberalna stranka, što je strašno. Politici treba vratiti ljudsko lice, a SDP to ne može, objašnjava Šarić.

Ipak, odluka još nije donesena: - Razmatram gdje ću, iako sam još uvijek članica SDP-a. Osjećam kako je vrijeme za promjene.

Inače, Ticijan Peruško, županijski vijećnik Hrvatskih laburista, prvi je etablirani istarski političar koji je prešao u stranku Naprijed Hrvatska! dr. Ive Josipovića. Vrlo je vjerojatno kako će njegovim stopama i Maja Šarić, smijenjena predsjednica SDP-a Istre i potpredsjednica skupštine Istarske županije. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter