Maja Šarić predložena za v.d. ravnateljicu Kamenjaka

Maja Šarić (M. ANGELINI)
Maja Šarić (M. ANGELINI)

Maja Šarić, predsjednica istarskog SDP-a, u četvrtak, 22. svibnja, će na sjednici Općinskog vijeća Medulin biti predložena za v.d. ravnateljicu Javne ustanove Kamenjak iz Premanture. Nakon što je Igor Pasini iznenada početkom mjeseca podnio ostavku na tu funkciju, samo pet mjeseci nakon što je na nju i stupio, Šarić će, budu li joj medulinski vijećnici ukazali povjerenje, biti imenovana na funkciju privremenog ravnatelja na najviše godinu dana.

- Maju Šarić je prihvatilo Upravno vijeće JU Kamenjaka na moj prijedlog, a tek je treba izabrati i Općinsko vijeće. Ne bih puno komentirao. Situacija je takva da smo trebali nekoga tko može hitno sjesti na to mjesto i vratiti funkcioniranje javne ustanove u normalu. A to Šarić može, rekao je načelnik Medulina Goran Buić.

Šarić nije željela komentirati ništa dok ne bude i okončan postupak imenovanja. Kao što smo već pisali, Upravno vijeće ima rok od 30 dana da raspiše natječaj za novog ravnatelja. Na prethodnom natječaju iz studenog 2013., kada je izabran Pasini, javilo se 12 kandidata.

Na konferenciji za novinare pulskog SDP-a, predsjednik Danijel Ferić rekao je da je i on čuo za mogućnost da Šarić bude v.d. ravnateljica Kamenjaka te da mu je osobno jako drago bude li se to realiziralo.

- Ako je to točno, tada Maja Šarić neće više biti zaposlenica Pulskog centra za poduzetništvo. Znate, kada vam poslodavac iz IDS-a daje plaću, tada morate i plesati po nekim drugim notama. Načelnik Goran Buić je ipak nezavisan u Općini Medulin i to je jedna druga priča, rekao je Ferić. (Z. STRAHINJA, S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter