Maja Cvek: Općinu smo otvorili građanima

Načelnica Maja Cvek i donačelnik Paolo Demarin
Načelnica Maja Cvek i donačelnik Paolo Demarin

- Kako smo i obećali, otvorili smo vrata uprave i u svega mjesec dana primljeno je na razgovor i konzultacije stotinjak mještana kojima se nastoji pomoći. Suradnja Općine Ližnjan i mještana bit će još učinkovitija i kvalitetnija kada se ujesen pokrenu izbori za mjesne odbore, najavila je načelnica Maja Cvek. Za sada svakog ponedjeljka, od 8 do 15 sati, prima mještane u svom uredu.

Budući da je preuzimanje dužnosti načelnicu zateklo s početkom sezone, odmah se krenulo s podizanjem turističke ponude, praćenjem rada i pružanjem pomoći iznajmljivačima u vođenju posla. Dodijeljeno je više koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru i počelo se intenzivno raditi na ustroju i funkcioniranju Turističke zajednice Ližnjan.

- TZ je radio, nažalost, bez financijskih planova i programa rada, što će se uskoro promijeniti. U TZ-u smo zaposlili još jednu osobu pa ured sada radi svakog dana od 8 do 20 sati. Održane su četiri eko-akcije čišćenja plaža i podmorja, izrađuju se turističke mape, u izradi su putokazi koji vode do najljepših plaža, organizirano je već nekoliko manifestacija, a bit će ih još do kraja sezone, rekla je Cvek.

U tijeku su pregovori s Hrvatskim šumama o zajedničkom upravljanju da bi se na potezu od Svetice do Svetog Stipana uspostavio model zaštite, pristupa i održavanja područja.

Planira se i čišćenje šume u Ližnjanu na mjestu bivšeg češkog kampa gdje bi se otvorila trim-staza, dok će na području Muntića i Valture biti obilježene biciklističke staze u dužini od devet kilometara. Njima će biti pridodane i druge staze koje će na jedinstven i pristupačan način objediniti povijesne i arheološke znamenitosti.

- Kao dodatna ponuda na plaži Salbunić u Ližnjanu, dosipan je pijesak na odbojkaškom igralištu i postavljena je mreža. Parkić s dječjim igralima, igrališta za odbojku i same plaže noću su osvijetljeni reflektorima što se pokazalo jako produktivnim, jer se tu navečer druže obitelji i mladi. Rad TZ-a Ližnjana moguće je pratiti i na Facebooku, a uskoro i na novim internetskim stranicama. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter