Maja Blagdan podržala mlade glazbene nade Istre

Maja i mlade glazbene nade (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Maja i mlade glazbene nade (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Poznata pjevačica Maja Blagdan i petnaest mladih istarskih pjevača pjevalo je Buzećanima na koncertu zabavne glazbe kojeg je pod nazivom "Nešto ljubavno" u povodu Valentinova, uz najljepše ljubavne pjesme i poneki stih, u Narodnom domu u Buzetu organizirala Udruga "Mali veliki mikrofon" uz podršku Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda".

Glazbenu gošću na pozornicu je izmamila mlada glazbena nada Cristina Lubiana zapjevavši pjesmu "Sveta ljubav" s kojom je Maja predstavljala Hrvatsku na izboru za Pjesmu Eurovizije 1996. godine u norveškom Oslu.

O ljubavi su na pozornici Narodnog doma pjevali najveći talenti "Malog velikog mikrofona" iz cijele Istre, ujedno polaznici radionice vokalnog pjevanja koju vode Katarina Jurić i Ana Jakšić Kučan iz riječke vokalne skupine "Rivers". Sve odreda mladi pjevači koji su stasali kroz Udrugu "Mali veliki mikrofon" i potom se mnogi od njih dokazali na pozornicama dječjih festivala u zemlji i inozemstvu.

Zapjevale su tako prošlogodišnje pobjednice pazinskog Festivala mladih pjevača "All you need is love" Lana Končarević i Josipa Jerković, koje su u duetu izvele pjesmu "Crno i belo" makedonske pop-dive Kaliopi. Nastupili su i Toni Šimonović, Gianluca Draguzet, Mateo Pilat, Ivan Bottezar, Katarina Ošo, Natali Radovčić, Elena Naperotić, Karla Havić, Lucija Žigante, Romina Peti.

Malena Dinela Kazalac pobudila je simpatije pjesmom "Zauvijek" koju je izvela u duetu s voditeljem Udruge "Mali veliki mikrofon" Alanom Poropatom. Nastupila je i buzetska plesna grupa "Angels", a na koncertu je kao gošća zapjevala i Buzećanka Ivana Majcan uz pratnju na gitari Siniše Nemarnika, mlada pjevačica zavidnog raspona glasa koja je glazbenu karijeru profesionalno započela prije osam godina. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter