Maistra zatvara kampove u Vrsaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Maistra obustavlja poslovne aktivnosti na zemljištu koje je predmet sudskog spora pred Županijskim sudom s Opcinom Vrsar, za koje Opcina, u istom sporu, potražuje jednostrano definiranu i ekonomski neprihvatljivu naknadu.

Objekti Maistre u Vrsaru, koji su na predmetnom zemljištu, do daljnjeg ostaju zatvoreni i nece primiti goste za uskrsne blagdane. Uz prestanak obavljanja poslovnih aktivnosti Maistra obustavlja i sve investicije na podrucju opcine Vrsar", najavio je na konferenciji za novinare u petak predsjednik Uprave Maistre Kristian Šustar.

Na pitanje novinara koji se objekti nece otvoriti Šustar je pojasnio da je rijec o kampovima Koversada, Valkanela i Porto sole, za koje godišnje moraju placati Opcini oko milijuna eura, dok ce hoteli za koje se ne potražuje naknada i dalje raditi.

Buduci da su teniski tereni na kojima se trebao igrati turnir Istarska rivijera u spornim kampovima, Šustar je rekao da je to razlog što je premješten u Rovinj.




"Izloženi smo nerazumijevanju, antipoduzetnickoj i gruboj politici ucjene opcine Vrsar, koja nam je jednostrano nametnula cijenu zemljišta od gotovo tri eura po metru kvadratnom. Tako visoku cijenu ne placa ni jedna druga turisticka kompanija.

Spremni smo na pravicnu naknadu, koju ce odrediti država u sklopu cjelovitog rješenja za turisticko zemljište. Štoviše, spremni smo da se to rješenje primijeni za cjelokupno razdoblje od pocetka spora. Nismo, medutim, spremni na ucjene i jednostrane namete koji onemogucuju poslovanje tvrtke i njezinu dugorocnu održivost", rekao je Šustar i napomenuo da se po tri eura prodaje okolno poljoprivredno zemljište. (A. POKRAJAC)

Štifanic: Na vjerujem da ce se Maistra odluciti na radikalne poteze
Ne vjerujem da ce Maistra poduzeti radikalne korake. Sa njima dobro suradujemo oko prostornog plana, na pripremi za izgradnju golf terena i u turistickoj zajednici. Spor oko naknade za naše zemljište zapocet je još za vrijeme Anite, ali smo usprkos tome svih tih godina suradivali, pa vjerujem da ce tako biti i naredne turisticke sezone, komentirao je najave iz Maistre nacelnik Opcine Vrsar Franko Štifanic.

"Ako dobijemo spor mi smo spremni pristati na obrocno placanje na pet godina i na snižavanje naknade na 17 kuna po kvadratu za naredno razdoblje. Kako u ovom slucaju nije rijec o nekadašnjem društvenom vlasništvu, buducem državnom zemljištu, naknada se nece moci utvrditi prema zakonu o turistickom zemljištu, vec ce se odredivati prema opcinskim odlukama, zakljucio je Štifanic, rekavši da ce sa Maistrom i dalje pregovarati.

PROCITALI STE SKRACENI TEKST. OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter