Maistra predlaže Vrsaru partnerski ugovor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radi daljnje poslovne održivosti tvrtke, stvaranja dugorocnih partnerskih odnosa s Opcinom i razvoja turizma u Vrsaru, Maistra je predložila Opcini sklapanje partnerskog ugovora.

O pojedinostima tog prijedloga u utorak su novinare izvijestili predsjednik Uprave Maistre Kristian Šustar, direktori kontrolinga i razvoja Adris grupe Hrvoje Patajac i Damir Vandelic te glasnogovornik Predrag Grubic.

Šustar je naglasio da bi sklapanjem partnerskog ugovora Maistra Opcini, uz ostalo, omogucila imenovanje jednoga clana u Nadzorni odbor tvrtke; preuzela obvezu da ce u sljedecih 10 godina, uz ulaganja u svoje objekte, a u dogovoru s Opcinom, uložiti u infrastrukturu Vrsara 20 milijuna kuna, od cega 10 milijuna u obrazovanje, sport i kulturu.

Opcina bi za sve cestice koje su u njenom vlasništvu i na kojima ce Maistra graditi objekte, a rijec je o novom hotelu od 4 ili 5 zvjezdica te golf igralištu, za razdoblje od 30 godina, ustanovila pravo gradenja u korist Maistre bez naknade.

"Ako Opcina ne prihvati ponudeni ugovor o partnerstvu, naknada za korištenje zemljišta u njenom vlasništvu, a koje koristi Maistra, definirala bi se u skladu sa Zakonom o turistickom zemljištu, odnosno u skladu s cjelovitim rješenjem ovoga problema na državnoj razini", istaknuo je Šustar i dodao da je, uz dosad uloženih 400 milijuna kuna te planiranih 500 milijuna, Maistra spremna Opcini jednokratno uplatiti tri milijuna kuna.

Na pitanje je li Opcina pokazala dobru volju i do kada ce ocekivati odgovor, Šustar je rekao da se do sada nisu izjašnjavali, ali da ocekuje da ce to uciniti ovih dana.

"Maistra investira i nosi najveci rizik - povrat kredita od 868 milijuna kuna uz nove investicije u ovoj godini, a svi ostali imaju korist uz zanemarivi rizik, pa takva konstelacija zahtijeva partnerski odnos s lokalnom zajednicom", naglasio je Patajac.


Podijeli: Facebook Twiter