Maistra neće ograđivati plaže oko svojih hotela

Simulacija uređenja šetnice od ACI marine do ulaza u park-šumu Zlatni rt
Simulacija uređenja šetnice od ACI marine do ulaza u park-šumu Zlatni rt

Iako još nisu ni izgrađene, a kamo li u funkciji, nove plaže na potezu od ACI marine do ulaza u park-šumu Zlatni rt pobuđuju veliki interes i znatiželju građana.

Valja naglasiti da je riječ o posebno atraktivnom području - šetnici uz more u čijem se zaleđu nalaze i najljepši Maistrini hoteli Monte Mulini, Eden i Lone, koja će se zahvaljujući investiciji od 23 milijuna kuna i ulaganjima hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra iz ružnog i zapuštenog okoliša do kraja travnja pretvoriti u najljepšu u gradu.

No javna rasprava oko nacrta novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama unijela pravu pomutnju među građanima Rovinja. Naime, zakon će, ukoliko kao takav bude prihvaćen, vlasnicima hotela i resorta s pet zvjezdica (a sva tri su rovinjska hotela petozvjezdaši smješteni u uvali Lone) omogućiti ograđivanje plaža. Znači li to i možebitno ograđivanje uvale Lone, pitali smo Damira Vanđelića, direktora investicija Adris grupe.

- Apsolutno ne, rezolutan je Vanđelić, koji kaže da ograđivanje plaža nije mentalitet vlasnika hotela, niti je to u Hrvatskoj normalno. Podsjetio nas je i na hodogram početka pregovora i radova na uređenju šetnice i kupališta u uvali Lone. - Osim toga koncesija je dobivena od Županije, a dozvola od Grada Rovinja, i s njima je projekt usklađen do najsitnijih detalja, naglasio je Vanđelić. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter