Maxi suknja je must have

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što odjenuti, a opet ne biti uvijek isti u doba godine kada je jutro zimsko, a podne ljetno? Naravno, trench kao i uvijek, ali nakon zabundane zime želimo nešto lepršavo, drugacije. Vrijeme je za ljetni trend na zimski nacin, koji ce toplijim danima zablistati u punoj lakoci i ljepoti.

Da demistificiramo pricu, minimalna modna proljetna inspiracija nalazi se u maksimalno dugoj suknji. I opet moda podilazi recesiji, tako se prošlogodišnje ljetno ludilo za šarenim dugim maksi-haljinama skratilo te je ljubav prema dugim siluetama prešla na duge suknje.

Ona je sada lagana, lepršava, od svile, satena, a must have je plisirana. Maksi suknja idealna je za skrivanje zimskih kilograma, neuskladenih najlonki, pa cak i starih cipela koje još uvijek niste uspjeli zamijeniti novim jer niste naletjeli na idealne.

Idealna je, jer se ispod nje u ova još uvijek prohladna jutra mogu obuci debele hulahopke ili tajice tako da vam nece biti hladno, a opet cete izgledati ženstveno i profinjeno, a kada zatopli, samo cete ih skinuti i spremiti u torbicu.

Sve to ukazuje samo na jedno, došlo je vrijeme da svoje kratke suknje spremite duboko u ormar i nabavite si maksi-suknju. A nju možete kombinirati na više nacina uz bijele, pa cak i damske košulje, majice na pruge i šljokice, jednostavne majice ili ultramoderne stare-nove traper košulje, na tenisice, gležnjace, platformke ili niske potpetice.

Za dnevnu, casual varijantu idealna ce biti obicna majica s ilustracijom omiljenog benda, šaljive aplikacije ili majice s porukom ili stavom, politickim ili modnim. Na to ce kožnata jakna ili sakoic zaokružiti pricu, a ispod se mogu nositi gležnjace ili patike te torba, velika ili mala.

Ista suknja funkcionira u poslovnoj varijanti u kombinaciji s bijelom košuljom, velikom ogrlicom i platformkama. A jedna duga suknja idealna je i za tulume u kojima si možete dati oduška i poigravati se svim mogucim stilovima. No savjet, vecer uz maksi-suknju traži malu torbicu.

A da suknja zauzima važno mjesto u ormaru svake žene, i ponekih muškaraca (Westwood oblaci muškarce u suknje, a Marc Jacobs ih tako rado nosi) govori i 7. travnja - dan suknje. Ove godine on pada oko Uskrsa, a to je idealna prilika da "uskrsnete" u suknji, bilo kakve duljine, ali idealna bi bila dugacka. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter