Magmi ponovno otkazan zakup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rješavanje prometnih problema na obilaznici te rješavanje dugovanja, najma i prodaje gradskih poslovnih prostora bili su predmetom odluka gradonacelnika Borisa Miletica u razdoblju od 20. srpnja do 1. lipnja.

Zbog dugovanja na ime zakupa prostora otkazano je ukupno šest poslovnih prostora. Medu njima najveci dužnik je Magma d.d., koja za tri poslovna prostora, u Flanatickoj 9 te Veronskoj 6 i 7, duguje Gradu 392 tisuce kuna. Magmi je vec krajem prošle godine otkazan zakup ova tri poslovna prostora, takoder zbog velikog dugovanja, ali je u studenog dotadašnja dugovanja podmirila.

Ugovori o zakupu otkazani su i trgovackom obrtu Marbi Brune Marion za prostor u Zagrebackoj 1 zbog duga od 105 tisuca kuna, trgovackom obrtu Gent Nevruza Šehua za prostor u Sergijevaca 17 zbog duga od 33 tisuce kuna, Zlatku Komicu za prostor u Zagrebackoj 10 zbog duga od 40 tisuca kuna, Deanu Tomicu za prostor u Sergijevaca 24 zbog duga od 22,6 tisuca kuna te obrtu Buffet "Na rivi" Miloša Capalije zbog duga od 44 tisuce kuna.

U meduvremenu je u zakup dano šest novih poslovnih prostora, od 14 na natjecaju. Od tog zakupa Grad bi mjesecno trebao prihodovati 18,4 tisuce kuna. Ujedno je Grad raspisao i natjecaj za prodaju 16 nekretnina, garaža, potkrovlja, stanova i poslovnih prostora cija je ukupna pocetna cijena 356 tisuca eura. Rijec je o prostorima koji su neuvjetni i zahtijevaju višestruka ulaganja. Na licitaciji ce se tako naci šest garaža u Banovcevoj, Zadarskoj, Krležinoj te Ulici Olge Ban, potkrovlja u Maksimijanovoj 15 te Ulici Veruda 40 i Usponu Pavla ?akona 2, kao i stanovi u Flaciusovoj 12, Dobrichevoj 33, Stiglichevoj 42, Da Vincijevoj 3A, Usponu Vincenta iz Kastva te Trgu sv. Tome 1 i Ulici Veruda 40.

Prema odlukama gradonacelnika, od ponedjeljka pocinju radovi i na raskrižjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom gdje ce biti postavljeni novi privremeni kružni tokovi. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter