Magma gubi dva prostora u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu 13 akata koje je gradonacelnik Boris Miletic donio od 16. do 22. prosinca nalazi se odluka o otkazu ugovora o zakupu gradskih poslovnih prostora zbog neplacanja zakupnine. Medu njima najveci dug ima Magma za dva poslovna prostora, u Flanatickoj i Veronskoj ulici.

U Flanatickoj je Magma koristila 226 kvadrata i za to placala 45,2 tisuce kuna zakupnine, a u Veronskoj je imala 197 kvadrata po 35,5 tisuca kuna mjesecne zakupnine. Za oba je prostora ostala dužna Gradu gotovo 1,3 milijuna kuna.

Svim je zakupnicima proslijedena pisana opomena koju su i zaprimili, medutim, dug nisu platili te im je stoga otkazan daljnji zakup. Ugovori o zakupu otkazuju se s 15. sijecnja iduce godine putem javnog bilježnika, a otkazni rok iznosi dva mjeseca, nakon cega su zakupnici u obvezi poslovne prostore zapisnicki predati Gradu, slobodne od osoba i stvari.

Gradonacelnik je jucer prezentirao i odluku kojom je poništio nekoliko ranijih otkaza zakupa poslovnih prostora jer su zakupci u meduvremenu platili dug u cijelosti.

Nakon što je u žalbenom roku zaprimljeno 18 prigovora na listu za dodjelu gradskih stipendija gradonacelnik je donio konacnu listu na kojoj se nalazi ukupno 237 studenata koji su ostvarili pravo na stipendije. Od tog broja 35 stipendija dodijelit ce se studentima na prvoj godini studija, a 202 onima na višim godinama. Mjesecni iznos stipendije krece se od 300 do 770 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter