Magla potjerala "zeleno-žute"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijateljska utakmica: Istra 1961 - Dravinja 0:0 (prekid u 37' zbog magle). Igralište Rogla. Sudac: Anaz Salamanov (Azerbejdžan).
ISTRA 1961: Prskalo, Sušic, Cagalj, Stranatic, Milic, Jugovic, Blagojevic, Prelcec, Prgomet, Roce, Križman.
DRAVINJA: Urh, Rožmaric, Klokocovnik, Boljanovic, Pristovnik, Cernec, Cander, Cakš, Štante, Tolar, Naklic.

Nece nogometašima i vodstvu Istre 1961 ostati u lijepom sjecanju drugi tjedan priprema na Rogli. Nakon ozljeda, pri cemu je ona Alena Pamica bila veliki udarac planovima struke u pocetku prvenstva, uslijedile su i promjene suparnika u posljednja dva susreta, pa su umjesto predvidenog slovenskog prvoligaša i Lokomotiv Moskve, zaigrali "zeleno-žuti" protiv slovenskog treceligaša Zreca i jucer poceli susret protiv slovenskog drugoligaša Dravinja iz Slovenskih Konjica.

Jucerašnji ogled, koji je trebao biti "generalka" uoci starta novog prvenstva, nije odigran do kraja. Rogla je pulsku ekspediciju nakon 12 dana boravka ispratila kišom i maglom, i upravo su takvi uvjeti onemogucili nastavak igranja oproštajne utakmice Puljana tijekom slovenskog dijela priprema. Na koncu je u 37. minuti sudac iz Azerbejdžana morao prekinuti susret, jer se zbog magle dalje nije moglo igrati.

No, prema postavi koju je trener Igor Pamic izveo na travnjak daje se naslutiti koji su igraci najbliži tome da iduce nedjelje u 21 sat na "Drosini" istrce protiv Hajduka. Vidljivo je da su u prednosti igraci koji su i na proljece bili nositelji pulske igre, od golmana Prskala koji je u prednosti pred Radoševicem, preko bekova Sušica i Milica, zatim Stranatica u obrani i nedodirljivog Križmana u napadu.

U veznoj liniji ispred obrane dvojbi i nije bilo. S obzirom da Andelkovic mora pauzirati zbog žutih kartona, a Pamic zbog ozljede, dva su mjesta ocekivano zauzeli igraci pristigli u ovom prijelaznom roku koji još uvijek traje, Blagojevic i Jugovic. Drugo stopersko mjesto, upražnjeno odlaskom Marica u Rijeku, zauzeo je bivši rijecki kapetan Igor Cagalj, a još se jadan novak ugurao u pocetnu postavu, Krešimir Prgomet.

Kako probleme zbog ozljeda imaju dvojica krilnih napadaca, Havojic i Ottochian, trener Pamic je ovom prilikom na te pozicije postavio Rocea i Prelceca. Dakle, za utakmicu protiv Hajduka najvjerojatnije ce glavni kandidati biti ovih 11 i ova dva krilna napadaca koja bi se vec pocetkom iduceg tjedna trebala vratiti treninzima. Jedini igrac koji bi mogao "promiješati karte" ovog je trenutka Siniša Linic na cijim se igrama u Sloveniji vidjelo da još nije maksimalno spreman za nastup, ali ne treba dvojiti da ce do nedjelje biti spreman barem za poluvrijeme.

Bilo bi treneru Pamicu puno lakše postaviti momcad protiv Splicana kad bi mogao racunati i na Bacelic Grgica koji se kvalitetom istaknuo u susretima koje je u Sloveniji odigrao. No, nažalost, on mora odraditi kaznu zbog nepromišljene geste i crvenog kartona dobivenog u samom otvaranju utakmice u Vinkovcima, u posljednjem kolu prošlog prvenstva.

Pulski su igraci po povratku s Rogle dobili tri dana odmora kako bi malo vremena proveli s obitelji i potom ce se treninzima vratiti u utorak ujutro. Dva treninga u utorak bit ce uvod u posljednji tjedan priprema uoci pocetka nove sezone koja za neke starta vec u petak, dok ce "zeleno-žuti" pred tv kamerama zakljuciti susrete prvoga kola, u nedjelju u 21 sat. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter