Magdalena, Drago i Leonardo ponovo u moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon podužeg oporavka s plaže kod svjetionika na Verudeli uz zvuk roženica clanova Istarske glazbene scene mladih na slobodu su puštene morske kornjace Magdalena, Drago i Leonardo. Povod dogadaju bilo je svecano obilježavanja Medunarodnog dana morskih kornjaca u pulskom Aquariumu, koje je privuklo izuzetno veliki broj gradana i inozemnih gostiju svih uzrasta.

Magdalena je u Centru za oporavak morskih kornjaca boravila zbog puknuca donjeg dijela oklopa od listopada prošle godine, kada je pronadena kod Premuda. Dragu se, pak, zbog pothladenja smanjio imunitet zbog cega je dobio bakteriološku infekciju, a u Centar je dospio u veljaci ove godine iz Poreca. Leonardo je najmanja od triju kornjaca, ali od kada je pronaden na Murteru u ožujku 2008. dobio je cak tri kilograma, pa ih sada ima pet. Bila mu je ozljedena prednja peraja, koja je uz to loše zarasla, no kako se može samostalno hraniti i kretati pušten je u more.

U rujnu ce na slobodu biti puštene još tri kornjace, nakon cega ce na oporavku ostati samo Kristijan. On je Centar došao nedavno zbog toga što je pojeo plasticnu vrecicu, a ondje ce boraviti do narednog proljeca.

 


Podijeli: Facebook Twiter