Magdalena Banfić apsolutna pobjednica


Magdalena Banfić iz klase prof. Antonija Rumenovića iz Glazbene škole u Koprivnici apsolutna je pobjednica 5. Pula Guitar Festa koji se održao u pulskoj Zajednici Talijana u organizaciji OKUD-a Istra. Na manifestaciji je prisustvovao veliki broj natjecatelja iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u pet solističkih kategorija te jednoj kategoriji komornih sastava, a prijelazni pehar apsolutnoj pobjednici uručila je pročelnica Odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

Kvalitetan kulturno-umjetnički program

Ove godine vladao je izrazito veliki interes mentora i natjecatelja za dolazak u Pulu kao i za sudjelovanje na samoj manifestaciji što je rezultiralo iznimnim brojem posjetitelja tijekom čitavog dana. Za razliku od prošlogodišnjeg festivala na kojem je nastupilo četrdesetak sudionika, ovogodišnju manifestaciju pohodilo je više od sedamdeset sudionika, točnije 51 solist, dva komorna sastava i čak 20 polaznika Masterclassa što je i najveći broj u ovih pet godina.

- To je rezultat i plod prethodnog rada, jasne vizije, strategije te kvalitetnog sadržaja koji objedinjuje cjelinu na dobrobit svih nas, počevši od same djece, kulture uopće, glazbe, roditelja te samih profesora i pedagoga koji rade s tom djecom. Isto tako pridonosi i promociji našeg grada i županije, ističe predsjednik OKUD-a Istra Alex Nadišić, ujedno voditelj i osnivač ove manifestacije. On nije krio zadovoljstvo napomenuvši da je ovo četvrti kulturno-umjetnički program koji je OKUD Istra organizirao u svojoj dugogodišnjoj tradiciji. Vjeruje kako će i ostale institucije u Puli prepoznati važnost i težinu ovakvih kulturno-umjetničkih programa za kojima, kaže, u gradu i županiji postoji potreba.

Talentirani i perspektivni glazbenici

Manifestaciju je nastupom uveličao talentirani i perspektivni gitarist Dominik Carević iz Zagreba koji je izazvao oduševljenje publike. Ovaj mladi gitarist je student u klasi profesora Paula Pegorara, uglednog svjetski poznatog gitarista i pedagoga. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter