Magareci orkestar i životinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svijetu modernih igracaka i tehnologije, gdje je svakom djetetu san imati najnoviji i najmoderniji mobitel, prica o nogometu odigranom krpenom loptom, igrama u prirodi te nezaboravnom okusu bresaka i jagoda iz susjedovog vrta može zvucati malo neobicno.

No, u knjizi Ljiljane Leko "Magareci orkestar" to djetinjstvo poprima jedan pomalo nostalgican karakter premda je rijec o vedroj i humornoj knjizi, to je i djetinjstvo koje su proživjeli roditelji, pa i djedovi današnje djece, djetinjstvo koje promice neprocjenjivu vrijednost igara u prirodi.Leko je gostovala u Pikniku s autorom, gdje je, uz Mladena Kušeca, govorila o svojoj novoj knjizi koja opisuje dogodovštine cetvero djece: Nike, Pave, Tome i Luce.

S druge strane, mali posjetitelji Piknika mogli su saznati da sa životinjama nije samo zabavno jer one su i korisne. Radi se o knjizi Sanje Lovrencic, "Kako je dobro sa svim tim životinjama", koja je bila gošca drugog današnjeg piknika. Tako je, primjerice, macak Frks dobar za uspavljivanje i za razbudivanje, druželjubivi stršljen Zzzzz daje dosadnim gostima na znanje da je vec kasno, a medo Meki ima cak nekoliko zaduženja koja izvršava besprijekorno.

Naravno, osim Piknika s autorima, djeca su uživala na Libricu citajuci i listajuci knjige te igrajuci se i crtajuci.


Podijeli: Facebook Twiter