Mayweather tehničkim nokautom dobio McGregora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pompozno najavljivani noćašnji borilački spektakl u Las Vegasu, pred 20.000 gledatelja u T-Mobile Areni i milijunima putem tv ekrana, završio je očekivano, američki boksač 40-godišnji Floyd Mayweather Jr. pobijedio je tehničkim nokautom u desetoj rundi Irca Conora McGregora (29), kojemu je to bio prvi profesionalni boksački dvoboj.

McGregor, koji jedna od najvećih zvijezda mješovitih borilačkih vještina u UFC promociji, bio je ravnopravan protivnik u prve četiri runde. Nakon toga snaga njegovih udaraca je okopnila, a iskusni Mayweather sve je preciznije pogađao protivnika. Mogao ga je dovršiti u devetoj rundi, ali na kraju je to učinio u desetoj, kada je nakon serije njegovih udaraca sudac u ringu prekinuo meč. 

"Plan je bio da pustim McGregora da se ispuca u početnim rundama i da ga onda dovršim. No, moram priznati da nisam očekivao da će biti tako čvrst i da može ovako dobro boksati. Mislim da smo fanovima pružili ono što su očekivali, to sam im dugovao još od 2015. i meča sa Mannyjem Pacquiaom (kojeg je Mayweather dobio odlukom sudaca)", kazao je američki boksač i dodao: "Ovo je definitivno moja zadnja borba i mislim da sam izabrao pravog partnera za posljednji ples".

Mayweather je tako karijeru okončao bez poraza, sa omjerom 50-0, a bio je svjetski prvak u pet kategorija.

Unatoč tome, njegova karijera ne može se uspoređivati sa onom koju je ostvario legendarni Rocky Marciano, koji je jedini neporaženi svjetski prvak u teškoj kategoriji, i koji je slavio u svih 49 profesionalnih mečeva, a čak 43 je dobio nokautom.

"Prisilio sam ga da se bori kao Meksikanac, ali presudilo je iskustvo. Jasno je zašto je Mayweather dobio 50 mečeva. Bio sam iscrpljen, ali svejedno mislim da sudac nije trebao prekinuti borbu, mogao je pustiti da ode do kraja", rekao je Conor McGregor, čija bi zarada od ovog meča trebala iznositi oko 100 milijuna dolara, dok će Mayweather inkasirati oko 250 milijuna dolara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter