Maduro nastavlja Chavezovu politiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Venezuelski predsjednik Nicolas Maduro na dosadašnjim je dužnostima ostavio glavne ministre iz razdoblja Huga Chaveza, ispunivši na taj način obećanje da će nastaviti s politikom svojeg karizmatičnog prethodnika.

Dva dana nakon preuzimanja predsjedničke dužnosti, nakon izbora koje oporba osporava, Maduro je pokazao da namjerava ostati vjeran politici svojeg prethodnika. Najavio je da će 15 od 32 ministara u vladi, osobito onih na ključnim mjestima, poput ministra vanjskih poslova, ministra za naftu, za obranu i informiranje, ostati na dosadašnjim dužnostima.

Svoje su "nove" dužnosti i formalno potvrdili i preuzeli u ponedjeljak navečer. Jedine veće izmjene dogodit kad je riječ o imenovanju ministra financija te ministra planiranja. Prvo će mjesto preuzeti predsjednik Središnje venezuelske banke Nelson Merentes, kojemu će prvi izazov biti nastojanje da se uhvati ukoštac s galopirajućom inflacijom u zemlji, koja je u 2012. iznosila 20,1 posto. Merentes će na toj funkciji zamijeniti Jorgea Giordanija koji će stati na čelo ministarstva planiranja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter