Maduro: Chavez nastavlja borbu s rakom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Venezuelskog predsjednika Huga Chaveza očekuje nastavak liječenja raka, mjesec i pol dana nakon operacije na Kubi, rekao je u petak kasno navečer njegov zamjenik Nicolas Maduro po povratku iz Havane.

- Predsjednik nastavlja borbu s bolešću, rekao je Maduro te je dodao da će u subotu iznijeti pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza, kojega je našao u veoma dobroj formi.

- Chavez je optimist i ima povjerenja u naš rad (...). Vjeruje u Krista i u život, dodaje Maduro koji nije rekao kada bi se predsjednik mogao vratiti na posao.

Vlada je u četvrtak priopćila da se predsjednik oporavlja nakon operacije, premda ga još čeka teška bitka u borbi protiv raka, zbog kojega je 11. prosinca četvrti put operiran u Havani.

Chavez, koji je u listopadu ponovo izabran za predsjednika, nije se nakon te operacije pojavljivao u javnosti i ne zna se kada će se vratiti u Venezuelu, ali vlada i dalje tvrdi da on upravlja zemljom.

Kao dokaz tomu Maduro je na državnoj televiziji VTV pokazao nekoliko dokumenata sa Chavezovim potpisom.

Usto je prenio poruku predsjednika oružanim snagama u kojoj od njih traži da budu stalno pripravne i pristašama koje poziva da iskažu potporu vladi 4. veljače, na obljetnicu neuspjelog državnog udara Huga Chaveza koji je tada bio pukovnik vojske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter