Madonna srušila kralja Elvisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Madonna je proteklog vikenda srušila još jedan povijesni rekord u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri. S nedavno objavljenim novim albumom "M.D.N.A." postala je solo izvodac s najviše albuma na prvom mjestu službene britanske top-liste.

Naime, "M.D.N.A." je postao njezin 12. album broj jedan na ovoj top-listi, cime je Madonna srušila dosadašnji rekord kralja Elvisa Presleya, koji ima 11 albuma na tom mjestu.

Tako je pjevacica postala najuspješniji ženski solo izvodac u povijesti britanskog tržišta. Sada se ispred nje nalaze samo Beatlesi, koji na britanskoj top-ljestvici imaju 15 albuma broj jedan.

Naslov albuma skracenica je imena Madonna, a na meti kritika našao se jer podsjeca na ime droge MDMA, vrste ecstasyja. Kao što i prilici njezinoj reputaciji, Madonna je iskoristila ovu kontroverzu i prošlog tjedna je tijekom jednog nastupa povikala publici: "Koliko je vas vidjelo Molly?". Inace, "Molly" je sleng za drogu MDMA. No, kako god, Madonna službeno i dalje negira da je naslovom željela glamurizirati uzimanje droge.

- Ne podržavam uzimanje droge i nisam to nikad cinila. Na koncertu sam se referirala na pjesmu "Have You Seen Molly", koju je napisao moj prijatelj Cedric Gervais, koji je suradivao sa mnom na ovom albumu, kaže Madonna, koja je u svojoj karijeri prodala oko 200 milijuna albuma i prikupila imetak vrijedan 500 milijuna dolara. Ovaj rekord s albumom bit ce joj veliko olakšanje, buduci da je prvi singl "Give Me All Your Luvin", koji je izišao u veljaci, postao jedan od njezinih najvecih neuspjeha: dosegnuo je samo 37. mjesto! (T. KVORKA/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter