Madonna i AC/DC nastupaju na dodjeli nagrada Grammy

AC/DC (Reuters)
AC/DC (Reuters)

Svečanu dodjelu ovogodišnjih nagrada Grammy uveličat će svojim nastupima 8. veljače u Los Angelesu američka pop diva Madonna i australski hard rock sastav AC/DC, priopćila je u utorak američka?Akademija za diskografsku umjetnost i znanost (NARAS) koja dodjeljuje nagrade.

Na popisu glazbenika koji će zabavljati publiku na dodjeli 57. godišnjih nagrada za izuzetne doprinose u?glazbenoj umjetnosti?i?diskografiji zasad su još američki country pjevač Eric Church, mlada američka pop pjevačica Ariana Grande i engleski glazbenik Ed Sheeran. Church je nominiran u četiri kategorije, uključujući za najbolji country album za "The Outsider", a Sheeran u tri, među kojima je i ona za album godine i najbolji pop vokal za njegov drugi studijski album "X". Grande se natječe u dvije kategorije, jedna od kojih je ona za najbolji pop vokalni album za "My Everything".

Madonna je u svojoj višedesetljetnoj glazbenoj karijeri dobila sedam nagrada Grammy, a AC/DC jednu, za najbolju hard rock izvedbu za "War Machine" 2010. Nije poznato hoće li s bendom nastupiti i bubnjar Phil Rudd, koji dva dana nakon svečanosti, 10. veljače, ima ročište na sudu na Novom Zelandu zbog posjedovanja droge i prijetnji smrću. Svečanost dodjele 57. godišnjih nagrada Grammy, koja se održava u Staples Centru u Los Angelesu, jedno je od najgledanijih svjetskih TV događanja. Ove godine dodijelit će se 83 nagrade, jedna više nego 2014. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter