Madonna di Campiglio: Ivica Kostelić deseti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelić osvojio je deseto mjesto na trećem slalomu sezone voženom danas u Madonni di Campiglio, zaostavši za pobjednikom Marcelom Hirscherom 3.20 sekundi. Felix Neureuther završio je na drugom mjestu, a pravu senzaciju priredio je trećim mjestom Japanac Naoki Yuasa, koji je nakon prve vožnje bio tek 26.

U prvoj vožnji na stazi "Canalone Miramonti", koju je postavio njegov otac i trener Ante Kostelić, Ivica je imao 19. vrijeme uz 1.81 sekundu zaostatka. Domaći predstavnici Razzoli i Deville imali su fantastičan rezultat iz prve vožnje, ali su u drugoj pali i prepustili postolje japanskoj senzaciji.

Dalibor Šamšal je došao do cilja, ali nije uspio izboriti drugu vožnju. Imao je 40. vrijeme uz 3.26 sekundi zaostatka, a za nastavak utrke morao je biti brži 98 stotinki.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 614 bodova, Hircher je drugi s 560 bodova, dok je na trećem mjestu Amerikanac Ted Ligety s 537 bodova. Kostelić je na 13. mjestu sa 168 bodova.

U poretku slalomaša vodi Hircher s 240 bodova ispred Šveđanina Andrea Myhrera s 200 i Nijemca Neureuthera sa 196 bodova. Kostelić je deveti sa 73 boda.

Iduća utrka skijaša je spust u Bormiju, 29. prosinca.

Preminuo sudac

Tijekom prve vožnje jedan od sudaca uz stazu doživio je srčani udar nakon čega je preminuo. Usprkos brzoj liječničkoj intervenciji, 70-godišnjem sucu nije bilo pomoći. Tragedija se dogodila nakon što su stazu prošla prva osmorica skijaša, a prekid je trajao više od 20 minuta. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter