Madlib Karneval - nova atrakcija Outlooka

Madlib
Madlib

Madlib Karneval, Pete Rock, J Rocc, Moodyman; Dusky, Shy FX, Congo Natty feat. Congo Dubz i Tenor Fly, George Fitzgerald, Loefah, Badbadnotgood, Kate Tempest, Yung Lean, Araabmuzik i Toddla T nova su izvođačka imena osmog izdanja Outlook festivala koji će se od 2. do 6. rujna održati u Puli, objavili su njegovi britansko-hrvatski organizatori.

Za ovu priliku oformit će se i "Madlib Karneval" u kojem će se kroz deset sati glazbe, pored hvaljenog hip-hop producenta, DJ-a i MC-a Madliba, na pozornici izmijeniti njegovi najdraži producenti i DJ-evi, a Pete Rock, J Rocc, Moodyman i Benji B neki su od tih imena.

Lista izvođača

Dosadašnji popis izvođača na i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo od 3. do 6. rujna predvodili su Run The Jewels, Boy Better Know, Wiley, Noisia, Flatbush Zombies, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Digital Mystikz, DJ EZ, Goldie, Mount Kimbie (DJ set), Cutty Ranks, David Rodigan, Protoje & The Indiggnation i Tippa Irie.

Već smo objavili da će 2. rujna u pulskoj Areni ovaj vodeći festival bass glazbe i sound system kulture otvoriti poznati američki hip-hop kolektiv Jurassic 5, pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, britanski Gentleman’s Dub Club i Trojan Sound System, a uskoro će biti objavljeno još jedno veliko ime.

Novo house/techno ime je duo Dusky, koji se u samo tri godine dokazao kao jedan od predvodnika britanske underground scene. Oni su kandidati za BBC Essential Mix godine, i prvo su ime u klubovima poput berlinskog Berghaina i londonskog Fabrica. George Fitzgerald je jedan od istaknutijih britanskih figura na house i bass crossover sceni. Toddla T, jedan od DJ-a na poznatoj BBC Radio One stanici, donosi žanrovski raznovrstan zvuk iz cijelog svijeta s puno bas vibracija.

Široka glazbena paleta

Shy FX jedno je od cjenjenijih i originalnijih imena jungle i drum’n’bass scene, dok će jungle zvuk predvoditi Congo Natty zajedno s Congo Dubz i Tenor Fly, koji pak donose afričke ritmove nadahnute uličnim, urbanim zvukom. Ponovno u Pulu dolazi i utjecajan dubstep producent Loefah.

Kanadski trio Badbadnotgood dolaze s fuzijom jazza i hip-hopa te suradnjama s Tyler, The Creator, Lelandovog Whitty, Frank Ocean i Ghostface Killah. Američki producent i DJ AraabMuzik stvara glazbu u realnom vremenu spajajući djeliće iz široke glazbene palete koja uključuje electro, dubstep, gabber, pa i trance glazbu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter