Madeleine McCann: Je li otkriven otmičar?

Roditelji nestale Madeleine McCann (Reuters)
Roditelji nestale Madeleine McCann (Reuters)

Slučaj nestale djevojčice Madeleine McCann dospio je ovih dana opet u središte pozornosti javnosti nakon nedavnog upućivanja novog apela na građane u BBC-jevoj emisiji Crimewatch, vezanih uz objavljivanje fotorobota muškarca osumnjičenog za otmicu.

Nakon tog apela istražiteljima je upućeno oko tisuću poziva i elektronskih poruka, a nekoliko osoba dalo je i ime muškarca za kojeg postoji osnovana sumnja da je mogući otmičar jer odgovara opisu osobe koja je viđena 2007. godine kako nosi djevojčicu u smjeru plaže u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz gdje je Madeleine nestala.

Muškarac koji je u istrazi portugalske policije prije šest godina bio prvoosumnjičen, britanski je turist koji je nosio dijete u svoj apartman pa nije više pod sumnjom, smatra tim istražitelja Scotland Yarda koji radi na slučaju.

Traga se i za nekoliko drugih osumnjičenih koji su se u to vrijeme "smucali" na tom području, a ponuđena je nagrada od 20 tisuća funti za informacije koje će dovesti do uhićenja otmičara. Nova rekonstrukcija događaja bit će nakon Velike Britanije prikazana i na televizijama u Irskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj jer je u vrijeme nestanka Madeleine u portugalskom ljetovalištu boravio velik broj turista iz tih zemalja.

Britanski mediji prenose i informaciju da je uhićen muškarac koji se dovodi u vezu s nestankom Madeleine. Službeni izvori zasad taje njegov identitet i ulogu koju je imao u otmici, a zna se tek da se radi o "potencijalno vrlo značajnom" uhićenju, koje je provela policija u Manchesteru. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter