Madarski milijarderi s ulice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zsolt i Geza Peladi toliko su siromašni da žive u pecini izvan Budimpešte i prodaju smece koje nalaze na cesti kako bi preživjeli. Oni i njihova sestra u Americi mogli bi naslijediti oko cetiri milijarde britanskih funti od nedavno preminule bake.

Saznali su za svoj nevjerojatan životni preokret kad su ih madarski socijalni radnici pronašli po uputama odvjetnika koji rukuju nasljedstvom bake s majcine strane koja je nedavno preminula u Baden-Wurtenbergu u Njemackoj.

"Znali smo da nam je mama iz bogate obitelji, no ona je bila teška osoba i prekinula je sve veze s njima, a kasnije je napustila i nas", kaže Geza Peladi. Po njemackom zakonu, izravni potomci automatski nasljeduju dio ostavštine.

"Ako sve bude kako treba, to ce svakako nadoknaditi život kakav smo do sada imali. S novcem cemo možda moci naci partnericu – nijedna žena nikada ne bi pogledala nekog tko živi u pecini – i možda cemo moci imati normalan život", kaže Peladi. Bakino ime je tajna kako bi se sprijecila mogucnost da se pojave prevaranti koji bi se htjeli docepati nasljedstva.

Braca su sad u procesu nabavljanja kopija smrtovnice svoje majke i dokaza njihovih obiteljskih veza prije nego ce otputovati u Njemacku i tamo primiti svoje nasljedstvo.


Podijeli: Facebook Twiter